Nem foci, és nagyon nem vicc! Az alábbiakat a portfolio.hu-ról vettük át, mert ezzel is segíteni kívánunk a tájékoztatásban. Az idézetek Orbán Viktor bejelentéséből valók.

Orbán Viktor ma reggel a Kossuth rádió műsorában jelentette be: a kormány kijárási korlátozást vezet be Magyarország egész területére március 28. és április 12. között, amely éjféltől lép életbe.

Ez nem teljes kijárási tilalmat jelent, ennél enyhébb korlátozás lesz a magyar lépés, például lehetővé tették az egészségügyi sétát is, 1,5 méteres távolság tartása mellett.

„A lépés ésszerű, arányos, nem teljes tilalom, "csak" korlátozás, a rendelet hamarosan megjelenik.”

Már meg is jelent a mai dátumú Magyar Közlönyben a kormány 71/2020. (III. 27.) számú rendelete a kijárási korlátozásról, amely 2020. március 28. napján lép hatályba és 2020. április 11-én hatályát veszti. Sajnos nem értük el on-line, de hamarosan biztosan elérhető lesz sok helyen.

A magyar megoldás a bajor megoldásból indul ki, de kicsit ennél szigorúbb. Orbán Viktor a rendelet részleteiről elárulta, hogy élelmiszerboltot, drogériát, patikát a 65 év felettiek 9-12 óra között látogatják, ekkor fiatalabbak nem léphetnek be ilyen üzletekbe, illetve az összes gasztronómiai helyet be kell zárni.

„Azt várom, hogy a kontaktusok száma csökken, a járvány terjedési sebessége lelassul. A kontaktusszám 500 ezerről 50 ezerre csökkent.”

A rendőröknek nem a feladata, hogy az embereket „dresszírozzuk”, azt kell elnyernünk, hogy az együttműködés meglegyen. A korlátozások megsértése szabálysértésnek minősül, nincs olyan szabály, ami szankciók nélkül működne. 5-től 50 ezer forintig bírságolhatnak a rendőrök szabálysértés esetén.

A kormány eddig nem kapta meg a szükséges felhatalmazást a legutóbbi parlamenti ülésen ahhoz, hogy gyorsan reagálhasson a járványügy kezelésében, jövő héten kedden szerdán Orbán Viktor várakozása szerint ez meglehet.

„A gazdaságot megfogjuk az üstökénél, és kirántjuk, az MNB és a Pénzügyminisztérium is dolgozik ezen. Április első második hetében léphetek a gazdaság újraindítását célzó akciótervvel a nyilvánosság elé.”

Ahogy az ország most működik, az egy katonai terv, készletgazdálkodással, korlátozásokkal. Ha a következő két hétben jól szervezzük ezt meg, akkor a kontaktusok száma drasztikusan csökkenni fog. Az egészségügyben dolgozók egy része ki fog esni a munkából a megfertőződés miatt két hétre, ez külföldi tapasztalatok szerint 10 százalék körüli kiesést jelenthet, miközben tízszeres kapacitásra lenne szükség az egészségügyben. „

„Katonai terv szerinti készletgazdálkodást vezettünk be, katonai egyenruhások jelennek meg a kórházakban. A járványügyi rendeletek betartatása, a készletgazdálkodás az ő feladatuk lesz. Ha ez jól működik néhány hónap múlva az ő munkájukat ki fogják vezetni.”

ST komment:

MARADJ OTTHON!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!