Nem sokat tudni arról, hogy mi van a háttérben, mert most – sajnos! – nem csak a csapatok teljesítménye a döntő akkor, amikor a vezetőség a bérekről dönt. A járvány ugyanis úgy bedöntötte a mutatvány két hét alatt, hogy most nagyon nehéz lenne megmondani, hogy mi következik. A 2019/20-as idény lezárásáról ITT írtunk, de most a téma Kondás Elemér, na meg azok, akik hozzá hasonlóan nem rendelkeznek sok elképzeléssel a focival kapcsolatban.

„Kondás Elemér szerződése eredetileg 2021 nyarán járt volna le Győrben. Úgy tudjuk, abban egyeztek meg a felek, hogy az eredetileg jövő nyárig érvényes szerződés már idén június 30. napjával kifut. A szakember mellett több játékos esetében is kezdeményezték a szerződésük módosítását. Az ETO jelenleg 27 mérkőzés után 41 pontjával a hatodik helyet foglalja el az NB II-ben.”

forrás: nemzetisport.hu

Az ETO – miután lassanként kezdett magához térni egy kókler csaló áldatlan tevékenységéből származó károk kiheverése után – újra nagyon nehéz helyzetbe került. Mányi József a hivatalos honlapon megjelent közleményben tudatta, hogy távozik, amikor kiderült, hogy az új városvezetés nem kívánja tovább támogatni az egyesületet. Miután végül mégis megegyeztek, a klub tulajdonosa maradt, de most újabb erőpróbán kell megfelelnie…

A csapat nem szerepel megfelelően, és most a bajnokság felfüggesztésével már nincs is lehetősége arra, hogy javítson. A nyilvánvalóan rossz gazdasági helyzet így különösen rosszul érinti az ETO-t. Nem csoda, hogy a klub csökkenti a fizetéseket. Erre nem kizárólag a járvány miatt szünetelő bajnokság, hanem a gyenge szereplés is okot ad.

Most persze nem lenne emberséges megoldás az elbocsátás, de van egy olyan érzésem, hogy csak ezért ajánlottak fizetéscsökkentést! Ha ugyanis egy edző nem hozza a tőle elvárható (és el is várt!) teljesítményt csapatával, akkor gyorsan megválnak tőle. Szinte biztos, hogy ha most még menne a bajnokság, már nem Kondás ülne a kispadon!

Sajnos ő is az a generáció, amelyik nem volt képes hozzátenni a magyar foci ügyéhez. Még akkor is, ha a Lokival nemzetközi meccseket is játszott, mert bizony azt csak annak köszönhette, hogy elődje, Herczeg András tanítása még hatott. Amikor azonban már kicserélődött a keret, és saját kútfőből kellett volna felépíteni egy ütőképes gárdát, már semmi nem sikerült…

Sajnos azt kell mondanom, hogy Horváth Ferenccel együtt azoknak az edzőknek a körébe tartozik, akik miatt nem túl nagy kár, ha kikerülnek az edző-keringőből. Ahogy láttuk, mostanság volt már egy jelentős átrendeződés az élvonalban, és most Rebrov, Vitelki, Bódog, de még Hornyák Zsolt is kifejezetten jól szálltak be a magyar fociba, és úgy tűnik, hogy hasznára vannak szeretett sportágunknak! Az élvonalban talán most Vignjevic lóg ki lefelé az edzők közül, de – most még – úgy tűnik, hogy megvan felé a bizalom.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!