A FIFA a korona-vírus járvány okán létrehozott egy munkacsoportot, ami azt javasolja, hogy a szünet alatt lejáró szerződések automatikusan érvényesek maradjanak, amíg be nem fejezik a bajnokságot. Ez azt jelentheti, hogy akár össze is érhet a nyári és téli átigazolási periódus. A Reuters szerint már kész az erről szóló javaslat, csak a FIFA elfogadására vár.

A világjárvány miatt a labdarúgásban az európai bajnokságok döntő többsége szünetel, és egyelőre még azt sem tudni, hogy mikor folytatódhatnak a küzdelmek. A témával kapcsolatban a közelmúltban nyilatkozó érintettek abban bíztak, hogy áprilisban véget ér a kényszerszünet, utána pedig újra pályára léphetnek.

A FIFA ezzel kapcsolatban megjegyzi, hogy ez lehet a legrosszabb átigazolási időszak, hiszen ma még nem lehet tudni, hogy egyáltalán mikor nyílik lehetőség igazolásokra, így minden korábbinál nagyobb szükség van arra, hogy a klubok, játékosok, menedzserek egyeztessenek.

A magam részéről nem nagyon értem ezt a „rossz” jelzőt, hiszen most, amikor az átigazolási mizéria nem fogja tovább drágítani a klubok működtetését, amikor a fizetések csökkentéséről beszélnek mindenütt, akkor egy olyan tendenciát láthatunk, amit – békeidőben persze! – a leginkább a FIFA támogatna!  Vagyis; kellene, hogy támogasson!

Ami tragikus lehet, az, hogy az igazolási díjakból az egyes szövetségek is részesednek – mindenhol, így nálunk is egy előre meghatározott százalékot ki kell csengetni a helyi szövetségnek! -, és ez zavarhatja most a FIFA illetékeseit. Kicsinyes egy hozzáállás, nem mondom!

A másik, ami eszembe jut: egyáltalán nem baj, ha kicsit visszatér a normalitás határai közé a fociban forgó pénz mennyisége, mert az, ami az utóbbi időben ment, már egyébként sem volt sokáig fenntartható. A nagy klubok elszipkáztak minden pénzt, és persze minden valamirevaló játékost és szakembert, a kisebbek meg a túlélésért küzdenek – akikből egyébként részben a nagyok is élnek…

Ha kicsit tovább gondoljuk az egészet, akkor most van az a pont, amikor végre hazai szinten is értelmezhető pénzzel nagyobb esély lesz nemzetközi szinten is ütőképes csapatot kialakítani! De ma még csak ott tartunk, hogy a klubok, és a szövetség is csak magukat sajnálják, és azon fáradoznak, hogy eddigi kiváltságaik minél nagyobb részét megtarthassák. Hát nem ez a jó irány – jelentem!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!