Az esztelen pénzköltés csimborasszóját bemutató Manchester City ellen most egy egész koalíció alakult. A Premier League első tíz helyezettje kinyilvánította, hogy a BL-ből kizárt klub fellebbezését ne fogadja el a CAS. A pénzügy fair play megsértése miatt elmarasztalt klubra most minden eddiginél nagyobb össztüzet zúdítanak. Miért most? Mert régen meg kellett volna ennek történnie?

Lehet, ugyanis a City azt a művi klub, amit szerte a szigetországban mély megvetés övez, és az persze a nézőszámaikon, és ez üzleti alapú bevételeiken is meglátszik. Manszúr sejk kiapadhatatlan forrást biztosít, de – mint nálunk is… - van olyan, amit nem lehet megvenni pénzért! Persze – tegyük hozzá! -, hogy a Chelsea esetében Abramovics tulajdonlása kezdetén is hasonló ellenérzés volt…

Igen ám, de Abramovics – az akkori körülmények között – az évek alatt megfizette a „tagságát”, neki ehhez elég volt az, hogy elkönyvelte; ugyanazt a játékost ő csak jelentős felárral tudja megvenni a többi PL-csapathoz viszonyítva! Akkor még ment az, hogy ha kifizette a számlát, akkor beveszik a társaságba, de a mostani helyzetben ez bizony már láthatóan nem megy!

Most, amikor a legnagyobb klubok is megérezték a vég közeledtét, kegyetlenül odavágnak, amikor érdekeik sérelmet szenved. És bizony ez egy olyan helyzet, amin a tulaj korlátlan vagyona sem segít! Helyesebben; biztosan van az a pénz… Most éppen ezt akarják megelőzni a többiek, hiszen most nincs kecmec, aki túlél, az nyer – aki meg nem… az bizony csúnyán beragadhat akár évekre is az alacsonyabb osztályok sűrű útvesztőjébe.

Nem gondoljuk, hogy most itthon nagyon más a helyzet! A klubok a végsőkig ragaszkodnak saját érdekeik védelméhez, és most – bár erről még nincs hír… - nem fogják szó nélkül hagyni a számukra negatív következménnyel járó MLSz-döntéseket!

Nem véletlen, hogy a szövetség hallgat; kivár a végtelenségig, mert abban bízik, hogy – mint az utóbbi években – majd lecsillapodnak a kedélyek, gyorsan felejtenek majd a klubok, és minden mehet tovább, mintha mi sem történt volna.

Persze ez eleve hibás hozzáállás, mert van egy olyan eleme a képletnek, amit minden igyekezet ellenére sem sikerült nullára degradálni. Ez pedig nem más, mint a szurkoló! Büntetések ide, büntetések oda, kriminalizálás, lejáratás mit sem használt, még mindig ott vagyunk (amikor lehet) a stadionokban!

De nem csak ez a hiba a számításban, hanem az is, hogy a mostani válság-helyzetben egy idő után nem fognak bekussolni a klubok, hanem kiteregetik lapjaikat. Mert amíg érdekközösség volt, addig ezt megoldotta a pénz, de amikor ez a pénz már nincs, az érdekközösségnek is annyi!

A közös nevezőnek tehát lőttek, így most nincs mese; vagy tényleg (!) el kell kezdeni a munkát, vagy le kell tenni a lantot – örökre! Kíváncsian várjuk a folytatást!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!