A PL nem éppen az a pontvadászat, ami a szárnyaikat próbálgató fiatalok terepe – legalábbis ezt gondolhatnánk, hiszen itthon sokszor halljuk, hogy az eredmény-kényszer miatt nem lehetséges a fiatalok beépítése. Vannak persze kivételek itthon is, de a PL-ben mintha ez bevett gyakorlat lenne. Összegyűjtöttük tehát azokat a fiatalokat, akik mostanság robbantak be, és a jövő nagy csillagai lehetnek.

Sok tehetséget találtam, így kétrészes lett a cikk! Jó hír, mert bizony vannak olyan tehetségek, akik tényleg a jövő csillagai lehetnek Az első részt lásd ITT!

Minden klubból csak egyetlen játékost emeltem ki, azokat, akik az U23-as kor alattiak közül a legtöbb játékpercet kapta csapatában. Számosságuk okán még így is két részes lett az anyag Tekintsük meg hát klubonként, kik a jövő nagy sztár-ígéretei!

 

LEICESTER CITY

Harvey Barnes (22)

Tavaly: 1007 perc az első csapatban (West Brom: 2328)

Ebben a szezonban: 2030 perc az első csapatban

A játékos jellemzése (menedzserétől): „Harvey mindig is jó volt, érzi a játék iramát és ütemét, taktikai téren pedig jelentős fejlődést mutat az utóbbi időben. Ezzel jelentősen javult a gólképessége, mivel sokszor kerül a kapu elé. Nagy öröm, hogy keményen dolgozik, nyugodt fiú, nagyon stabil, nagyon koncentrált és egyre csak jobb lesz.” És ez így is van; Brendan Rodgers képességei arra predesztinálják, hogy az első csapatban szerepelen, melynek keretében nem kevesebb, mint kilenc U23 alatti életkorú játékos szerepel, többek között Youi Tielemans, Wilfred Ndidi, James Maddison és Caglar Soyuncu.

 

MANCHESTER CITY

Eric Garcia (19)

Tavaly: 270 perc az első csapatban

Ebben a szezonban: 718 perc az első csapatban

„Aki ismeri, tudja róla, hogy hihetetlen teljesítményre lesz még képes – bár fiatal játékos, mégis mindig stabil. A támadóknak sokszor tehetségesebbek, és több lehetőségük is van ezt megmutatni, de a védőnek stabilnak kell lennie - és Eric ilyen!” - mondta Pep Guardiola, aki szerint a fiatal középső védő Sergio Busquetsre emlékezteti. A City a szezonban a korábbiakhoz mérten sokkal defenzívebb játékot mutat, a spanyol Garcia pedig egyre fontosabb elemévé vált a védelemnek.

 

MANCHESTER UNITED

Mason Greenwood (18)

Tavaly: 118 perc az első csapatban

Ebben a szezonban: 1655 perc az első csapatban

A Manchester United befejezője csatára szinte az első csapat legjobbja (PL: 22 meccs – 5 gól, BL: 7 meccs – 5 gól, egyéb: 9 meccs – 4 gól), ami már Jesse Lingard-hoz mérhető, aki ebben a bajnokságban ugyan még nem szerzett gólt, de kiválóan együttműködik fiatal társával. És Greenwood még mindig csak 18 éves!

 

NEWCASTLE UNITED

Matty Longstaff (20)

Tavaly: 0 perc az első csapatban

Ebben a szezonban: 955 perc az első csapatban

Furcsa, de igaz, hogy Longstaff még nem játszott felnőtt meccset Newcastle-ban, az augusztusi Carabao-kupa előtt.ó. Azóta hat Premier League meccsen szerepelt (két gól lőtt két meccsen Manchester United ellen, az októberi összecsapáson az ő egy góljával nyert csapata). Célpontja lett számos nagy klubnak, akik figyelik, hiszen a szerződése ezen 2020 nyaráig köti a Newcastle-be. "Biztos vagyok benne, hogy vannak, akik súgnak a játékosnak, ez a helyzet pedig aggodalomra ad okot" - mondta Steve Bruce, a csapa menedzsere.

 

NORWICH CITY

Adam Idah (19)

Tavaly: 0 perc az első csapatban

Ebben a szezonban: 292 perc az első csapatban

„Adam megérdemli, hogy ma a reflektorfénybe kerüljön. Néhány sérülés hátráltatta, de Adam ma már készen áll arra, hogy folyamatosan ezen a magas szinten teljesítsen. Megragadta az esélyt, nem csak a kitűzött célokért tett erőfeszítéseivel, hanem azzal is, ahogy felemelte a labdát és folytatta a játékot” - mondta az ír nemzetiségű játékosáról Daniel Farke klub-menedzser, miután az ifjú ír lenyűgöző esernyő-cselt csinált a Preston ellen az FA kupában. Ezután gólt szerzett a büntető-párbajban is, amikor a Kanárik az ötödik fordulóban legyőzték a Spurs-t. Jó döntés volt, hogy januárban nem adták kölcsön – pedig voltak tárgyalások a témában.

 

SHEFFIELD UNITED

John Lundstram (26)

Tavaly: 543 perc az első csapatban

Ebben a szezonban: 2189 perc az első csapatban

Kilóg a sorból, hiszen a többiekhez képest szinte érthetetlen, hogy 26 éves korában sikerül áttörést elérnie? Hogy van ez? Az a logika, hogy Lundstram csapata játékosa 2017 óta, de a csapat csak ebben az évben került fel az első osztályba. A középső középpályás már tavaly is kiválóan teljesített a csapatban, szerepe volt a feljutásban is. Idén 23 Premier League meccsen lépett pályára. Akár eligazolhatott volna a klubtól, de – mivel a kitűzött cél a feljutás volt – tavaly nem váltott, és milyen igaza lett! A csapat a hetedik helyen állt, mikor felfüggesztették a bajnokságot – azonos pontszámmal az előtte helyet foglaló Wolves-szal, akik így nemzetközi kupa-induló helyen állnak.

 

SOUTHAMPTON

Michael Obafemi (19)

Tavaly: 224 perc az első csapatban

Ebben a szezonban: 709 perc az első csapatban

Az ír első áttörése 2018 novemberében volt, amikor Mark Hughes esélyt adott neki a Szenteknél, és ekkor mutatkozhatott be az Ír válogatottban is. Egy sérülés következett, ami sajnos nem engedte a további fejlődést, de Obafemi felépült erre a szezonra, öt Premier League meccset játszott és a Chelsea ellen gólt is szerzett. Sokkal jobb, mint Che Adams, ez nem is kérdés.

 

TOTTENHAM

Japhet Tanganga (20)

Tavaly: 0 perc az első csapatban

Ebben a szezonban: 952 perc az első csapatban

Miután semmiféle érdeklődés nem volt játéka iránt, a Premier League-beli bemutatkozáásra Mauricio Pochettino alatt, Tanganga megmentőjének tekinthetjük a fiatal focistákat előszeretettel alkalmazó Jose Mourinho, aki középső védőként, illetve szárny-védőként (mindkét oldalon) számít rá. Példaképének Nemanja Vidicet tekinti, amely nem rossz kezdet egy fiatal srácnak.

 

WATFORD

Ebben a szezonban egyetlen U23-as, vagy attól fiatalabb sem vett részt a Premier League küzdelmekben a csapat színeiben. Úgy látszik, nagyon nehéz bekerülni a Watford felnőtt csapatába fiatalként. Eredményeik alapján pedig nem biztos, hogy jó stratégia ez, hiszen a kiesés veszélye fenyegeti őket.

 

WEST HAM

Jeremy Ngakia (19)

Tavaly: 0 perc az első csapatban

Ebben a szezonban: 360 perc az első csapatban

"Csak meg kell meg kell nehezítenem menedzser helyzetét, amikor azon gondolkodik, hogy ne engem válasszon, csak fenn kell tartanom ezt a szintet, mert a kemény munka megtérül, és a további fejlődésem most biztosított" - mondja a fiatal labdarúgó magáról. David Moyes a semmiből rántotta elő, és a kezdőt erősíti a sérült Ryan Fredericks, vagy Pablo Zabaleta, a veteránt előzve.

 

WOLVES

Taylor Perry (18)

Tavaly: 0 perc az első csapatban

Ebben a szezonban: 158 perc az első csapatban

Sokan nem fogadtak volna ré, de Perry ebben a szezonban tizenegyszer találta magát a kezdőben, így a Carabao Cup-on és az Európa Ligában a Besiktas ellen. "Tetszik az íze a dolognak, itt akarok lenni az első csapattal" - mondta a tinédzser. De vajon megtalálja-e útját a tehetséges portugál játékosok, valamint a helyi fiú, Morgan Gibbs-White mellett?

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!