Már korábban is tudni lehetett, hogy szükség lesz a költségek lefaragására, mivel a szünetelő bajnokság rettenetes kiesést jelent a kluboknak. Most ráadásul úgy tűnik, hogy a FIFA a lejáró szerződésű labdarúgókat szeretné a kluboknál tartani – amíg nem sikerül befejezni a 2019/20-as bajnokságot. Ez pedig többlet-kiadást jelent…

A Barca esetében elég durva a dolog, ugyanis, a játékosok juttatásait egyenesen 70%-kal csökkentik! Persze, lehet erre azt mondani, hogy még az a maradék 30% is olyan összeg, amit egy földi halandó soha nem tud majd elérni fizetés címszó alatt, de vegyük észre, hogy azért ez mégiscsak azt jelenti, hogy nem az eredeti szerződés szerinti összeget kapják a játékosok – így még nincs megállapodás!

Abban biztosak lehetünk, hogy előbb-utóbb meglesz az egyezség, ahogy az Espanol-nál ez már megtörtént. Itt is 70%-kal csökkentek a juttatások, ami itt komolyabb érvágás, hiszen a fizetések eleve jelentősen alacsonyabbak, mint az első számú katalán csapatnál.

Az Atleti esetében Miguel Ángel Gil Marín vezérigazgató tájékoztatta a nyilvánosságot a fizetések csökkentéséről. A mértéket ugyan nem említi, de – hogy lássuk milyen komoly a helyzet! – azzal indokolta a lépést, hogy a klub életben maradása érdekében kellett élni ezzel a megszorítással…

A következő napokban több más klubtól is érkeznek majd bejelentések. Általános vélemény, hogy minimum 50%-os csökkentések kellenek ahhoz, hogy őszig (!) kihúzzák a csapatok. Ha tovább tart a kényszerszünet, további intézkedések kellenek, mert a klubok tartalékai igencsak végesek.

A mostani helyzet megmutatja, hogy a világ élvonalába tartozó klubok mennyire kihegyezett gazdálkodás mellett működtek az elmúlt időszakban. Az ár és bérverseny sajnos erre kényszerítette őket. És nincs okunk feltételezni, hogy alacsonyabb szinteken – így itthon – ez nagyon másképp lenne…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!