A NOB tokiói szervezéssel foglalkozó koordinációs bizottságának vezetője azt mondta, hogy 2021. július 11. és augusztus 30. közé tervezik az elhalasztott olimpiát.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a jövő évre is július-augusztusi olimpiarendezésről egyeztet a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel (WA) és más sportági szövetségekkel, de nincs egyszerű dolguk: már így is zsúfolt a naptár.

John Coates, a NOB tokiói szervezéssel foglalkozó koordinációs bizottságának vezetője elmondta, jövőre a július 11-én záruló wimbledoni teniszbajnokság és az augusztus 30-án rajtoló US Open közé terveznék a tokiói játékokat.

Az eredeti tervek alapján a 2021-es úszó-világbajnokságot Fukuokában július 16. és augusztus 1. között, az atlétikai vb-t Eugene-ban augusztus 6-tól 15-ig tartanák, de a sportági szövetségek készek tárgyalni a módosításról.

oli2021 cikkbe

Az ábra nem lett túl szerencsés... de a lényeg:

Az olpimpia így ütközik az úszó vb-vel, és az atletikai vb-vel is… És akkor még nem említettem, hogy ugye a foci eb-t is meg kellene rendezni valamikor…

Kedden Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke és Abe Sindzó japán miniszterelnök arról állapodott meg, hogy legfeljebb egy évvel halasztják el a játékokat.

Bach egy nappal később közel egy órán át válaszolt a világsajtó számos képviselőjének, és egyebek mellett azt is elárulta, egyáltalán nem biztos, hogy jövő nyárig csúszik a két esemény.

Mert bár a megállapodás szerint addig kell megtartani a játékokat, a lehetséges dátum nem csak a nyári hónapokra korlátozódik.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!