Az UEFA elnöke teszteli a klubokat és a nemzeti szövetségeket. Mint írtuk (ITT) jelenleg három variáció van a bajnokságok lezárására, de most egy pár mondat erejéig a vezető tesztelte azt a verziót, ami – legalábbis szerintem – a legreálisabb, ahogy a dolgok most állnak…

Nézzük tehát, mit mondott az UEFA első embere a La Repubblica című olasz napilapnak:

„Senki nem tudja, mikor lesz vége a világjárványnak. Van A, B és C tervünk attól függően, hogy május közepén, júniusban, vagy június végén kezdhetjük újra. Ha utóbbi időpontban sem lehet elkezdeni játszani, akkor valószínűleg az idényt nem lehet befejezni”

Több szakember egybehangzó véleménye, hogy a járvány Európában nyár elején tetőzik majd. Azt persze nem lehet tudni, hogy ez az egyes országokban mit jelent majd pontosan, de azt igen, hogy a határok lezárása, a különböző emberi érintkezések számát csökkentő intézkedésekkel az egész kontinens lemaradt - ez nem is kérdés!

Nos, ha május vége, június eleje lesz a tetőpont, akkor nagyon nehezen talán még az ún. pesszimista verzió lehetséges, miszerint augusztus 31.-ig lejátszhatók a mérkőzések. Igen ám, de még nem tisztázott (többek között!) az sem, hogy mi lesz az igazolások meghosszabbításával, illetve az sem biztos, hogy minden klub túléli ezt az igen nehéz pár hónapot, ami előttünk áll…  Igen, még a top-ligákban is, vagy talán főként a top-ligákban olyan gigantikus veszteségek lehetnek, hogy nem zárhatók ki a csődök!

A lényeg azonban a nyilatkozatban mégis az, hogy most várja az UEFA a reakciókat, hiszen a mostani helyezéseknek megfelelően lezárt bajnokságok jelentenék a legkisebb rosszat – ha azt feltételezzük, hogy nem játszhatók le a meccsek augusztus 31.-ig. Márpedig ezt most egyszerűen lehetetlen megmondani!

Képzeljük csak el – és ez a problémának csak egy része! -, hogy a lejáró szerződésű focistákat tovább fizetik, azok közben vagy elszerződnek (nyilván előszerződéssel) más klubokhoz. Ha játszanak, félszívvel teszik, ha meg nem tudják mégsem az augusztus 31.-i időpontig befejezni a bajnokságokat, akkor meg a semmire fizettek a klubok…

Ceferin tehát pontosan tudja mit beszél, és nagyon nem véletlen, hogy éppen így kommunikál most!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!