Az argentin sztár szerződése lejár a nyáron, mégsem hallani szerződés-hosszabbításról. Mi állhat a háttérben? Nem ma kezdődött…

Annak idején, amikor Di Maria még a madridi korszak lezárásaképpen menedzsereivel a folytatásról beszélt, a Juve is képbe került, de akkor mégsem született megállapodás. Feltehető, hogy a Manchester jelentősen jobb kondíciókat tudott kínálni, így a választás nem volt kérdéses. Ja, és persze az akkor kicsengetett 75 millió euró is nagyon fájt volna az olaszoknak. Aztán jött a következő váltás, a PSG; Di Maris ezúttal 63 millióért cserélt gazdát…

Igen ám, de mindennek ellenére a Juve és az argentin mindig is kapcsolatban maradtak, az olaszok nem tettek le szerződtetéséről azóta sem. Komoly egyezkedés azonban nem volt, nincs semmiféle – akár előzetes – megállapodás. Közben pedig telik az idő, és ha Di Maria szerződése lejár, akkor a PSG egy fillért nem lát 2021-ben, a szabadon igazolhatóként távozó játékosából…

Jorge Mendes, a játékos menedzsere akkor is egyeztetett az olaszokkal, amikor azok végül Cristiano Ronaldo-t szerződtették. Most megint próbálkozik, de van egy komoly bökkenő; az igaz, hogy az olaszok ragaszkodnak az argentin játékoshoz, de – így akkorra 33 évesen – már nem akarnak érte igazolási pénzt kiadni.

Így is nagy teher lehet szerződtetése (különösen most, amikor a járvány soha nem látott rossz helyzetet teremet a fociban…), mert Párizsban bizony a fizetése meghaladja a 10 millió eurót, ami azért nem kevés még ezen a szinten sem egy 32 éves játékos esetében… Erős a valószínűsége, hogy a fenti okok miatt lemondanak végül Di Maria-ról!

Már csak azért is így lehet, mert a Juve állítólag Dejan Kulusevski-t akarja megszerezni a Parma-tól. Ő hasonló posztokon tud játszani, mint Di Maria, ugyanakkor mindössze 19 éves. Az ára nem lesz gyenge, mert piaci értékét máris 35 millió euróra taksálják, de a fizu biztosan kevesebb lesz, arról nem is beszélve, hogy hosszú évekig szolgálhatja a klubot, és – amennyiben igazolja a benne látott potenciált – még nagyon jó üzlet is lehet belőle!

A Juve tehát minden jel szerint a fiatal észak-macedón-svéd kettő állampolgár fiatal Kulusevski-re fogja összpontosítani anyagi erejét, semmint erősen kiöregedőben lévő játékosokkal kísérletezzen újra. Még akkor sem, ha egyébként Cristiano Ronaldo igazolása jó húzásnak bizonyult. Bár… anyagi szempontból ebben nem is vagyok olyan biztos!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!