A mostani kényszerszünetben is találhatunk némi pozitívumot. Persze, ami az egyiknek jó, a másiknak nem, mint tudjuk, ebben a helyzetben nincsenek nyertesek, mindenki veszít a mai helyzetben, de mégis vannak, akik most időt kaptak. A sérülésből lábadozók mindenképp ilyenek.

Az EB már biztosan nem kerül megrendezésre idén, azt pedig, hogy egyáltalán a még meccsre kötelezettek mikor játszanak, szintén nem lehet tudni… Arról is írtunk már (ITT), hogy milyen ütközéseket okoz az olimpia jövőre tervezett időpontja, és akkor még azt nem is tudjuk, hogy az UEFA milyen tervekkel számol. Valószínűleg most még azon igyekszik – de nem tudja a végleges megoldást! -, hogy miként kellene az elvileg most futó idényt lezárni klub-szinten. Nézzük tehát a nagy visszatérőket!

 

Ousmane Dembélé

Sérülése nélkül valőszínűleg soha nem ismerimeg az egész világ Martin Braithwaite nevét (róla ITT és ITT írtunk), akit azért igazolhatott a Barca, mert Dembélé és Suarez is kidőlt a sorból. A baj ott kezdődött, hogy a Dormund elleni BL-meccsen meghúzódott combhajlító izma. Ezek után szünet jött, majd amikor februárban – két hónap kihagyás után – ismét edzésre jelentkezett, a tréning során izomszakadást szenvedett. Ezzel vége volt a szezonjának. Nos, ő biztosan komoly segítsége lesz majd klubjának, és a válogatottnak is!

 

Niklas Süle

Miután Hummels és Boateng játékától egy ideje már eltekint Joachim Löw, Süle lépett elő az egyik belső védő posztján ő az elsőszámú játékos a válogatott keretben. Csakhogy október közepén keresztszalag-szakadást szenvedett, így a szövetségi kapitány és csapata igen nehéz helyzetbe került. Az EB-re nem épült volna fel, vagy ha mégis, még biztosan nem lett volna teljesértékű a játéka. Márpedig ez a belső védő posztján nem megengedhető…

Most lesz idő a megfelelő rehabilitációra, ami különösen azért fontos, mert a gyorsított rehabilitáció sokszor vezet újabb sérülésekhez!

 

Nicoló Zaniolo

Az AS Roma 20 éves középpályása a megfiatalított olasz válogatott keretébe is bekerült már, amikor Roberto Mancini rossz hírt kapott: a játékos a Juve elleni rangadón Mathijs de Ligttel ütközött, és elszakadt a térdszalagja… Lehamarabb ősszel térhet vissza a pályára, az EB-re semmiképpen sem lett volna alkalmas állapotban, így most számára jól jön a kényszerpihenő. Gondolom, hogy az okokról szívesen lemondana, de most biztosan számíthat rá a szövetségi kapitány, a jövőre esedékes EB-n.

 

Harry Kane

A Spurs csatára ja január elsején megrendezett, Southampton elleni meccsen sérült meg – ráadásul csapata ki is kapott azon a meccsen. A combhajlító izom szakadt el, ami elég hosszas felépülési időt vetített előre, a becslések szerint csak a szezon végére épült volna fel, a válogatottban viszont nem biztos, hogy le tudta volna hozni a tőle megszokott szinten az EB-t.

 

Willi Orbán

Válogatottunk legértékesebb játékosa (róla korábban, külön is írtam a témában: ITT), az egyértelműen a csapatnak tartást adó belső védő. Az ő hiányát minden körülmények között megérezte volna a válogatott a Bulgária elleni pót-selejtezőn, és – folytatás esetén – a következő meccsen is. Egy Wolfsburg elleni kupameccsen sérült meg (a térdével adódtak problémák), ami akkor úgy tűnt, hogy ne okoz majd hosszas kihagyást, de az alaposabb vizsgálatok kiderítették, hogy nagyobb a baj, műteni kell.

Így már nem játszhatott Wales ellen, így nem is csoda, hogy egy elég rossz meccsen… 2:0-s vereséget szenvedtünk. Akkor még bíztunk abban, hogy februárra felépül, de rehabilitációja lassabban halad, mint orvosai várták. Most az a fontos, hogy mindent időben el tudjon végezni, és a rehab a lehető legjobb eredményt hozza. Rá mindenképpen szükség lesz a következő meccseken – bármikor is rendezzék meg azokat.

 

Mint a bevezetőben említettem, ami az egyiknek jó, a másiknak nem… Igen, a halasztás a belgáknál és a horvátoknál erősen problémás, mert egy kifutó generáció már így is a válogatottjuk, és náluk már nincs sok idő arra, hogy még midig világszinten jegyzett játékra legyenek képesek. De most nem az a fontos, sajnos (!!!) nagyobb problémái vannak az emberiségnek…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!