„Világszerte már tíz országban láthatóak a fehérorosz labdarúgó-bajnokság mérkőzései, amelyek a koronavírus-járvány ellenére nézők előtt zajlanak. A belorusz labdarúgó-szövetség szóvivője példa nélküli helyzetnek nevezte, hogy Oroszországban, Izraelben, Indiában, és további hét országban közvetítik a találkozókat.” Eddig a hír… A vélemény pedig ezután jön!

Igen, mert ezt egész egyszerűen nem lehet vélemény nélkül hagyni! Azt értem, hogy vannak országok, ahol az emberélet nem nagyon értékes, és egy ilyen járvány nem éri el a döntéshozók cselekvési ingerküszöbét, de amikor egy járvány – mint tudjuk – nem igazán tiszteli a határokat, akkor a magam nevében kérem ki, hogy ilyen idióta módon viselkedjenek!

És mindemellett még jó üzletnek, illetve a játékosok számára kiugrási lehetőségnek írják le az egészet… Hát köszönöm szépen, de aki így gondolkodik az mindennek a dolgoknak csak az árát képes felmérni az értékét viszont nem! De ha már sport; most tényleg abból csinálnak üzletet, hogy fél Európa lassan összeomlik? Aljas kufárok!

Nem tudom, hogy nálunk lehet látni ezeket a meccseket, vagy sem, de az biztos, hogy ha nézhető is, én biztosan nem fogok megnézni egyetlen meccset sem. És mindenkit arra kérek - nem csak itthon, hanem a világon mindenütt! -, hogy bojkottálja ezeket a meccseket! Nehogy már aljasul szerzett milliókkal stafírozzuk ki azokat, akik pedig nem képesek felelősségteljesen viselkedni egy ilyen, az egész emberiségre veszélyt jelentő helyzetben!

Most még nincs sok fertőzött Belorussziában (március 27.-i adatokat alapján 94 fő, de a fertőzöttek száma exponenciálisan kezdett emelkedni ott is!), de nem kell sok idő, és ott is komolyabb problémák lehetnek. Nem véletlen, hogy például északi szomszédunk már akkor drákói szigorral véghez vitt intézkedéseket foganatosított, amikor még nem volt egyetlen igazolt fertőzéses eset sem! Most úgy néz ki, hogy éppen ezért sikerül majd nekik talán a legkisebb veszteségekkel megúszni ezt az egészet!

Komolyan kívánom, hogy további egyetlen megbetegedés se legyen Fehéroroszországban, és cikkemet ne a válóság, hanem a páni félelem írassa velem, de attól tartok, hogy ez sajnos nincs így! Ezt mutatja, hogy ezek a meccsek bizony még csak nem is zártkapusok. Ráadásul, ha nem csak a fociban, hanem az élet egyéb területein is ilyen lazán kezelik a helyzetet, akkor bizony könnyen lehet, hogy megvan a következő nagy gócpont… Ne így legyen!

A foci az csak egy dolog, de tudjuk, hogy milyen a természete ennek a járványnak, és tudjuk, hogy semmi nem fontosabb, mint az emberi kontaktusok számának drasztikus csökkentése.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!