Ahogy azt sejteni lehetett, nem csak a foci van veszélyben, hanem a nemzetközi szinten jóval előbbre tartó kézilabda is. Most a Szeged és a Veszprém is a költségek csökkentésén fáradozik, mert bizony a BL-bevételek elmaradása érzékenyen érinti a klubokat!

„Ha a hazai sorozatokat nem lehet megrendezni, a Bajnokok Ligája-mérkőzések júniusi lebonyolítására sem látunk sok esélyt. Pillanatnyilag a Pick Kézilabda Zrt. veszteségeinek felmérése és a válságkezelés zajlik, de az megállapítható, hogy a kialakult helyzet miatt jelentős anyagi hátrányokat szenved el klubunk. A játékosokkal tárgyalni fogunk, meggyőződésünk, a veszteség viseléséből mindenkinek ki kell vennie a részét. Nem tervezzük a jövő évi keretünk módosítását, a jelentős veszteségek ellenére a tulajdonosnak, a szponzoroknak, valamint az elmúlt évek eredményes gazdálkodásának köszönhetően stabil lábakon áll a Mol-Pick Szeged” – mondta a Nemzeti Sportnak Szűcs Ernő Péter, a szegediek elnöke.

Igen, a szponzor, a névadó támogató a csapat mögött áll, annak ellenére is, hogy nyilván ők sem így tervezték ezt az egészet. De – ezzel együtt is! – az európai kupákból származó bevételek hiányozni fognak, különösen azért, mert ezekben a sorozatokban, és a bajnokikon is az a jellemző, hogy a jegyek jó előre elfogynak, full house mellett mennek normál esetben. De sajnos az Európai Kézilabda Szövetség sem tud sok jóval kecsegtetni, csak tologatja az időpontokat.

Erről Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója -szintén a Nemzeti Sportnak nyilatkozva – ezt mondta:

„Jó szándékú időhúzásnak tartja, hogy az EHF augusztusra tolta a BL négyes döntőjét, a sportvezető szerint az európai szervezet érthetően szeretné életben tartani a trófea megszerzésének lehetőségét. Csíknak ezzel az a problémája, hogy e szerint májusra mindennek vissza kellene állnia a régi kerékvágásba, ráadásul nemcsak hazánkban, hanem minden érintett országban. Ez pedig nagyon nehéz lesz.”

Igen nehéz tehát a helyzet, mert bizony itt még sokkal inkább számítanak a szurkolói bevételek, és – mint a világ élvonalába tartozó kluboknál a fociban is – igen kiélezettek a békeidőkben békeidőkre tervezett költségvetések. És - ne legyünk álszentek - a tao-szigorítások nyilván az összes látványsportban éreztetik hatásukat!

Persze ez nem csak nálunk van így, a világ vezető kézilabda csapatai hasonló helyzetben vannak, és itt talán még nagyobb károkat okoz a járvány, hiszen a kézilabda támogatottsága – ezzel együtt reklám-értéke – Európa egészét tekintve közelében sincs a futballénak. Ha pedig ismét olyan drasztikus lesz a jövedelmi különbség a két sportban, mint egy 15-20 évvel ezelőtt, az megakaszthatja akár a sportág egészének eddigi töretlen fejlődését is!

Szurkolok a kéziseknek, hogy minél előbb oldódjon meg a helyzet, mert aki nem is szereti ezt a sportágat, el kell ismernie, hogy ebben sokkal jobbak vagyunk a nemzetközi színtéren, mint fociban, a férfi és a női felnőtt csapatok is a világ élvonalába tartoznak klubszinten, de a válogatottjaink sincsenek nagyon lemaradva.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!