Az egykor Debrecenben vitézkedő Korhut neve állítólag felmerült a Panathinaikosz-nál. Most az Aris Saloniki játékosa. Ez biztosan komoly előrelépés lenne, de – mint megtudtuk – később a Pana cáfolt, és azt nyilatkozták, egyelőre nincs napirenden a magyar válogatott kerettag szerződtetése.

Nem tudni az okokat, de az tény, hogy a válság Görögországban sem múlik el nyomtalanul, ráadásul a menekült-mizéria is nyomja a görög kormány és a gazdaság vállát már egy jó ideje. Nem túl jó a helyzet arra felé sem, de most mi inkább nézzük meg, hogy mit is jelentene a váltás Korhut számára!

Az Aris pillanatnyilag (március 23.- adat) a Foorball World Ranking szerint a 335. helyen áll. A Pana igaz, hogy 20-szoros görög bajnok, de mostanság nem éppen legszebb korszakát éli, így a ranglistán az Aris mögött van – pontosan 10 hellyel – most 345. pozícióban van. Szóval, jól hangzik, hogy ha valaki egy ilyen nagy múltú csapatban játszik, de nagyságrendileg semmilyen előrelépést nem jelentene átszerződése.

Az persze már egy más kérdés, hogy a játékos saját anyagi helyzete hogyan alakulna, de a válogatott szempontjából ez nem feltétlen releváns. Az már sokkal inkább, hogy mit is jelent a görög bajnokság szintje, mit érhet ott játszani, hogy viszonyul a kinti bajnokság szintje mondjuk a hazai pontvadászathoz!

A helyzet úgy néz ki, hogy a Fradi most a legmagasabbra rangsorolt, a maga 430. helyével, utána a Fehérvár, Kispest és Debrecen következik 900 körüli helyezésekkel. Hát, ha összevetjük ezt azzal, hogy az Olympiakos a 49. helyezett, min legjobb görög csapat, utána jön a PAOK és az AEK, 178., illetve 204. pozícióval, akkor azt kell mondjam, hogy bizony jóval erősebb a görög bajnokság!

Nem is kell olyan messzire menni, ha egy hasonló erősségű bajnokságot keresünk. Itt a szomszéd Ausztria, amelynek klubcsapatai nagyjából a görög szinteken mozognak! Így azt mondhatjuk, hogy a klubváltás önmagában semmit nem jelent a válogatottunk szempontjából, az viszont, hogy a görög pontvadászatban küzd meg helyéért hétről hétre (már amikor megy a bajnokság…), igenis pozitív – egy hazai szerepléshez mérten!

A bal oldali védő posztja egyébként is kényes kérdés a válogatottnál, mert Kádár most elment Kínába, ahonnan azért még mindig nem könnyű bekerülni, és távozásában nem kis szerepet játszott, hogy nem volt éppen élete csúcsformájában amúgy sem… Márpedig most Korhut és Kádár mellett egyelőre csak kényszermegoldásokat láttunk, mint például a jobblábas Baráth itteni szerepeltetése.

Talán itt lenne az ideje azon gondolkodni, hogy kikkel lehetne pótolni a most 30 pluszos válogatott játékosokat? Igen, kérdés, hogy milyen eredménye lenne egy komolyabb fiatalításnak. Amíg ez a kérdés eldől, addig is sok sikert Korhut Misinek!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!