Az MLSz nem mond semmit, nem nyilatkozik, mintha nem is lenne, és egyre csak vár…  (olvasd ITT!) Még Ceferin minapi nyilatkozatára sem reagáltak (ITT), csak annyit lehet tudni, hogy a tao-folyósításokat szigorították, és most azt, hogy bár nem tudni, hogy mikor kezdődik a bajnokság, nem tudni, hogy milyen feltételek lesznek, vagy legalább milyen alternatívákban gondolkodik a szövetség, de azt máris tudjuk, hogy milyen díjakat, és mennyit kell fizetni…

Igen, az MLSz talán egyedüli olyan dokumentuma, ami foglalkozik a 2020/21-es idénnyel a Szabályzatokhoz tartozó díjfizetési rend (ITT). Elég érdekes megközelítés ez, de ne csodálkozzunk; az MLSz egy pénzügyi vállalkozás lett, ahol nem a megtermelt áru (a foci) minősége, hanem a vállalat (MLSz) nyeresége a cél – ezek szerint!

Külön érdekességként kiemeltem a díjak közül a bírókra vonatkozó díjazást:

díjfizetés

Nem nagyon értem, hogy miért kap több utazási költségtérítést egy NB1-ben ténykedő bíró, mint a másodosztályban fújó kollégája, hiszen mindkét osztály országos szintű, így valódi költségeik azonosak lehetnek. Vagy nem is erre szolgál ez a díjtétel? De akkor miért ez a neve? Elég csak annyi, hogy így másképp adózik, mintha jövedelmeként kötne ki náluk? De akkor ez nem kreatív adózás? És most maradjunk ennél az enyhe kifejezésnél…

De az is külön érdekesség, hogy a díjszabás kifejezetten arra ösztönzi a szereplőket, hogy pl. Megyei U19, U18, U17-ban két bírós legyen a meccs, mert így a kluboknak is olcsóbb, és a bírók is jobban járnak… Ha a két bírós rendszert támogatja a szövetség, miért nem jelöli ezt ebben a díj-jegyzékben, és szabályzataiban? Miért hozza hátrányos helyzetbe azokat a bírókat, akik hárman mennek ilyen meccsekre? Hárman valószínűleg jobban le tudnak vezetni egy meccset (biztosan!), mint ketten, és a jobb minőségért cserébe kevesebb pénz jár?

Nem is kell jobban belemenni, aki gondolja, bogarássza át alaposabban az egész dokumentumot, nekem elment a kedvem ettől, mert megint nem látok semmiféle szakmai munkát ebben a dologban (sem)!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!