Talán erős ezt így kijelenteni, de az biztos, hogy terv az van. Erre már csak azért is szükség lenne, mert most – nem végigjátszott bajnokság után – minden irányból támadható az FA és a PL bármilyen döntése. Ha viszont sikerül befejezni, leginkább csak az igazolási témában kell megoldást találni.

Nem rossz az ötlet, de mint olyan, van benne nem kevés bizonytalanság! Ha jobban belegondolunk Anglia (helyesebben Nagy-Britannia) elég rossz helyzetben van a járvánnyal szemben, mert igen jelentős a megbetegedések terjedése. Március 29.-i adatok szerint az Egyesült Királyságban 19.522 megbetegedést regisztráltak, ebből pedig éppen Angliára esik 16.478. Sajnos elég magas a halálozási arány, a UK-ben eddig 1.228 halálos áldozatot szedett a kór.

plfa cikkbe

De nézzük most a cikk témáját, térjünk vissza a tervre! Most azt gondolják, hogy lehetséges lezavarni júliusban, 4-6 hét alatt a hátralévő 8-9 fordulót. A meccsek zártkapusra tervezik. A fenti adatok, és a PL/FA tervek is világossá teszik, hogy biztonságosan nem lehet megrendezni az elmaradt PL-meccseket a Ceferin féle határidő előtt (ITT írtunk erről).

Több millió font forog kockán, ezért amíg csak van egy kis esély is, mindenképpen ragaszkodnának a meccsek megtartásához, de végül sajnos a járvány mondja majd ki a döntő szót… A mostani felfüggesztés április 30-ig szól, de ezt minden valószínűség szerint meghosszabbítják egy hónappal, mert nem csillapodik a baj.

Ekkor még mindig van lehetőség a fent vázolt tervet végrehajtani, de elég komoly kockázat van benne. A magam részéről örülnék a meccseknek, és nem csak azért, mert akkor végre lehetne élőben is látni meccseket, hanem főleg azért, mert ez azt jelentené, hogy júliusra már lebírják a britek a járványt (vagy legalábbis képesek lesznek kordában tartani). Már csak az a kérdés, hogy 

Inkább nézek kissé lehangoló zártkapus meccseket, mint a semmit! És szurkolok mindenkinek a világon, hogy megfékezzük végre a bajt!

HAJRÁ FOCI!!!
HAJRÁ VILÁG!!!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!