„A színvonalas bajnoki mezőnyt leszámítva Zsolnán minden adott az előrelépéshez: van egy sztárallűröktől mentes és szorgalmas játékosokból álló csapat (amely utóbbi 15 idegenbeli nemzetközi kupameccséből csak hármat veszített el), s van egy takaros stadion is, amely csupán 11 ezer férőhelyes, viszont komfortos, és az UEFA normáinak maradéktalanul megfelel.”

Az FFT még szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt írta meg ezeket a sorokat. Ez így is volt – mostanáig!!! A klub ugyanis csődöt jelentett, de előtte még felmondott 0 15 legjobban fizetett játékosának, mert azok nem fogadták el a fizetéscsökkentésre tett javaslatot (ukázt?).

A klub weboldalán olvasható közlemény már jóval többet árul el a helyzetről. Eszerint a zsolnaiak gazdálkodása leginkább a játékoseladásra épült, azonban például a legutolsó nagy horderejű eladás kapcsán, mikor Robert Boženíket adták el, is felmerültek gondok – a klubnak 10 részletben fizetik ki a vételárat, ebből azonban idáig csak egy törlesztőrészletet kaptak meg a holland klubtól.

A klub elmondása szerint a jelenlegi nehéz helyzetre való tekintettel a profi szerződéssel rendelkező játékosaikat e-mailben kérték szerződésmódosításra, mellyel, mint mondják, a játékosok is kifejezhették volna szolidaritásukat. A szerződésmódosítások értelmében átmenetileg csökkentették volna az alapbéreket.  

“A klub felelősséget érez mindenkiért, aki a klubban, vagy a klubnak dolgozik. És ezért, hogy ne sértsük meg stratégiánkat ebben a rendkívüli helyzetben, a kezdetektől főleg ezekre a legfontosabbakra gondolunk, és ők az alkalmazottaink, utánpótlásedzőink (az MSK Žiliának jelenleg 36 állandó munkaviszonyban lévő alkalmazottja, 17 megegyezés szerint alkalmazottja (dohoda), 50 egyéni vállalkozója van – edzők, masszőrök, fizioterapeuták -, valamint 51 profi játékosa).”

A klub közleménye szerint az elbocsájtott játékosok olyan magas jövedelemmel rendelkeztek, hogy számukra nem jelent majd személyes csődöt az, ha nem kapnak fizetést. A többi játékossal igyekeznek alacsonyabb bért kiegyezni.

A Fortuna Liga csapatait nyilván sokkolta a hír, hogy az egyik legsikeresebb klub bejelentette, felszámolás alá kerül, főleg, hogy ez még csak valószínűleg a kezdet, hisz máshonnan is hallani a gondokról. Tudjuk, hogy a Felvidéken teljesen más finanszírozási rendszer van érvényben, mint nálunk, de ami most történik, megmutatja, hogy nagy a baj!

Most nem lenne helyes a bajszunk alatt nevetni bizonyos dolgok miatt… de ennek nincs most itt helye! Fontos, hogy a Felvidéken is megmaradjon a labdarúgás, mert mindig kell olyan ellenfél, akit a sportértéken túl is öröm legyőzni!

Ezúton kívánunk a DAC minden szurkolójának, játékosának és alkalmazottainak szerencsét, és kitartást! Nemkülönben a tulajdonos számára is – most bizony nem szabad a pénzt számolni…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!