Felszámolja csapatát a zsolnai együttes és 15 játékos kapott felmondást. 

A klub közleménye szerint szerették volna csökkenteni a profi játékosok fizetését, a labdarúgók viszont a tárgyalást a Profi Labdarúgók Uniójával közösen szerették volna megejteni. Végül a klub a 15 legjobban fizetett játékosától köszönt el. A játékosok részéról a csapat kapusa, Dominik Holec facebook oldalán közzétett videóban árulta el a részleteket.

  

„Senki sem örül a felmondásnak, de néhány dolgot elárulnék. Amikor jött a fizetéscsökkentésre tett javaslat, mi azt szerettük volna, ha a csapatot a Profi Labdarúgók Uniójának elnöke, Ján Mucha képviselne. A klubbal meg akartunk egyezni a csökkentésben, de nem abban a mennyiségben, amit ajánlottak. A klub közleményében nevezett húzóembereknek 80 százalékos fizetéscsökkentést ajánlottak, ami véleményünk szerint nagyon sok. Nem akartunk a klub ellen menni, szintén meg akartunk egyezni. Ezért szólítottuk meg a PLÚ-t, amely már korábban ebben a témában több játékost is képviselt és probléma nélkül egyeztek meg. Az egész öltöző ebben egyezett meg, nem csak a húzóemberek. Nem akarom, hogy úgy tűnjön, nem akartunk belemenni a fizetéscsökkentésbe, ez nem igaz. Sajnálom, hogy így végződött, hogy 19 év zsolnai szereplés után a felmondásom kézbesítő által érkezett meg anélkül, hogy bárki is valamit szólt volna.“ – nyilatkozta a 25 éves Dominik Holec, aki a zsolnai klub neveltje, pályafutása során kölcsönben Aranyosmaróton, Szenicén és Garamszentkereszten szerepelt.

A klub helyzetét a Fortuna ligát is irányító Ligás Klubok Uniója is felügyeli. Az LKÚ szerint a felszámolás a klub belügye, melyet el kell fogadni, viszont a bajnokság szabályosságát és a tizenkét csapatos létszámot ez nem befolyásolja. A klub ugyanis kijelentette, hogy az érvényes szerződéseknek eleget tesz, amelyek a legfelsőbb bajnokságban való szereplésre vonatkoznak.

forrás :sportolunk.sk

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!