Korábban többféle variáció is volt, az UEFA előbb több verziót kommunikált, majd a felfüggesztés idején kialakult bajnoki sorrendek megtartásával belengette a bajnokság lezárását, majd belengette a június végi határidőt, mint amikor le kell zárni a versenyeket (cikk ITT és ITT). A PL és az FA tervezete azonban előrevetítette, hogy elengedik a dolgot, és rábízzák a lezárás mikéntjét az egyes országos szövetségekre.

„Az európai szövetség (UEFA) videókonferenciájára szerdán kerül sor. A téma mindkét esetben az elhalasztott, elmaradt mérkőzések pótlása, a lehetséges új ütemtervek megvitatása lesz. Az UEFA-nál két munkacsoport is vizsgálja a versenysorozatok befejezésének forgatókönyveit, a szerda délutáni konferenciahívásban mind az 55 tagszövetség főtitkára részt vesz majd. Michele Uva, az UEFA olasz alelnöke közölte: garantálják, hogy minden nemzeti szövetség önállóan dönthet a saját bajnokságai sorsáról, így arról is, hogy mely csapatokat delegálják az európai kupákba, és melyek esnek ki alsóbb osztályba.”

(MTI)

 

A helyzet tehát az, hogy Európa minden egyes országa választhat a számára legmegfelelőbb (legkisebb rossz) befejezés/lezárás mellett. Kíváncsian várom, hogy a hetek óta mélyen hallgató MLSz mikor szólal meg végre, és milyen döntést hoz.

Mivel alaposan megváltozott a helyzet, hiszen a klubok anyagi helyzete nem éppen rózsád, és elemi, nem kis pénzt jelentő érdekeik miatt most nem feltétlen fognak becsicskulni a szövetségi kinyilatkoztatás hallatán! A Kánai út azért hallgat tehát, mert most egy számára idegen szituációba került; nem tud erőből letolni mindent a klubok torkán, és most még az is előfordulhat, hogy a szurkolók is fontosak lesznek…

A szövetség egyelőre sokkhatás alatt van, hallgat,(cikk ITT és ITT) mert ez általában be szokott jönni, de most bizony nem lehet halogatni a dolgot, dönteni kell! Nem mellesleg pedig szakmai döntés kell! A bajnokság lezárásának módja nem is annyira érdekes, az viszont már igen kényes kérdés, hogy mi lesz a feljutókkal és a kiesőkkel!

Ez utóbbit egy huszárvágással el lehet intézni; 14-re kell bővíteni az Nb1 létszámát, a versenyrendszert pedig át kell alakítani. Kétkörös (mindenki játszik mindenkivel otthon és idegenben) után alsó és felsőházra osztva rájátszásban alakulna ki a végső sorrend.

Persze lehet, hogy most a szövetségnél most még kevésbé érzik, hogy eljött az idő a cselekvésre, hiszen van idő, nincs EB, a le nem játszott fordulókra pedig szintén lehet idő mondjuk augusztusban (a hónap során szerda-szombat ritmusban megoldható akár!). Ez is sok kérdést vet fel (06.30-án tömegesen lejáró igazolások, igazolási időszak, következő bajnokság kezdete, stb.). Magyarul; ez nem megoldás!

Uraim! Tessék dönteni végre! Ja, most lehet, hogy egyeztetni is kell majd…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!