Mint arról korábban írtuk (ITT), az ETO-nál drasztikusan csökkentették a fizetéseket, Kondás Elemér szerződését pedig egy évvel lerövidítették, ami a gyakorlatban felmondással ér fel, hiszen a bajnoki szünet okafogyottá tette az edző munkáját. De tényleg így van ez? Kétlem…

„Valóban változtattunk a szerződésen, a rendkívüli helyzetre való tekintettel – nyilatkozta lapunknak Kondás Elemér. – Ebben állapodtunk meg, ugyanis nem lehet tudni, mire számítsunk a járvány miatt. Úgy tűnik, kevés az esély rá, hogy a tavasszal még lehet játszani. De most nem is ez a legfontosabb, hanem az, hogy ne betegedjenek meg az emberek, illetve minél előbb gyógyuljanak meg – jelentette ki a szakember, aki természetesen bízik abban, hogy a jövőben normalizálódnak a viszonyok, és újra leülhet majd valamelyik kispadra.”

forrás: haon.hu

Ebben a pár mondatban csak a gyógyulásról mondottakkal tudok egyetérteni! Az ugyanis, hogy éppen szünetel a bajnokság, egyáltalán nem jelenti azt, hogy nincs feladat! Vagy komolyan gondoljuk, hogy ha már 60-70%-kal csökkentették a béreket, a játékosoknak nem kell semmit sem tenniük – a lehetőségekhez mérten! – kondijuk megtartásáért? És azt gondoljuk, hogy nem ellenőrizhető az elvégzett munka?  Vagy éppen nem kell mentális segítség a játékosoknak, akik - mint élsportolók -lehet, hogy nehezebben viselik a bezártságot, mint azok, akiknek nem az élete része a szabadban végeztt sporttevékenység? Mert mi van például, ha augusztusban mégis lejátsszák azokat a meccseket, ami még hátra van a bajnokságból?

Mondjuk ki nyíltan végre, hogy Kondás Elemért egy csökkentett bér melletti felmondási idővel kirúgták, mert gyengén szerepelt csapata! Persze értem én, ahhoz, hogy újra kispadra üljön, nem jó ajánlólevél egy kirúgás… De menjünk tovább, mert bizony Elemér akkor is jó, ha nem az! Legalábbis ezt bizonyítja a riport további része:

„Fájó szívvel hagytam ott a DEAC-ot, mert jó csapat jött össze, és remekül tudtunk együtt dolgozni. Csak pozitívumokat tudok mondani a gárdára, amely folyamatosan fejlődött a fordulók során, így több játékrendszert is elsajátított. Nem véletlen, hogy olyan sok gólt szerzett a társaság. Nagyon jó a DEAC állománya, kiváló a rutinosabb és a fiatal futballisták aránya, és roppant fogékonyak a munkára a keret tagjai. Az edzések látogatottsága is remek volt, arról nem is beszélve, hogy nagyon jó közösség jött létre az öltözőben. A csapat abszolút érett az NB II.-re.”

forrás: haon.hu

Kondás Elemér december elején szerződött az ETO-hoz, így igaza van, a DEAC tényleg egy jó Nb3-as csapat! Ebből azonnal következik, hogy Elemér egy jó edző – az Nb3-ban! Egy szinttel feljebb ugyanis durván leverte a lécet. Nem csak éppen hozzáért, hanem ahogy elugrott alatt, a nagy menetszél vitte le azt…

Ez a cikk nem egy edzőről szól, hanem sok olyan edzőről, aki hasonló pályát fut be. Akik valamiért mindig eszébe jutnak egy klubnak, pedig…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!