Amikor Nagy Ádám megérkezett a Bristol-hoz, komoly szükség volt rá, hiszen korábban Ádám Posztján Marlon Pack hat éven keresztül megbízhatóan teljesített, de tavaly augusztusban a Cardiff-hoz igazolt.

Egyöntetű vélemény volt a szurkolók körébe, hogy a Bristol legjobb játékosát adta el, bár a 29 éves játékos már lassabb lett volna korábbi önmagánál, és ez már hátráltatja a csapatot.

Ez a helyzet, na meg az országváltással járó nehézségek is komoly terhet rakott Ádám vállára. Amikor megérkezett, azt várták tőle, hogy az addigihoz képest nagyobb hangsúlyt keftetnek a labdabirtoklásra is, Ádámtól pedig a csapat gyorsabb mozgatását várták. A Bristolpost cikkét idézzük:

 

Mi történt?

A Birmingham és a QPR elleni fellépésekben Nagy megmutatta, hogy minden Bristol szurkoló új kedvence lesz belőle! Remek játéka felkeltette minden szurkoló figyelmét.

Aztán az első félidőben a QPR ellen az Ashton Gate-en történt összecsapás alkalmával sérülést szenvedett, ami nem tűnt komolynak először, de aztán egyre romlott a helyzet. Ki kellett hagynia ugyan Ádámnak, de minden jó haladt, amikor…

Játékra ugyan még nem volt alkalmas, de érthetővolt, hogy Magyarországért akart játszani a legfontosabb Európa 2020 selejtezőkön. Rossi mester nem játszatta ekkor, azonban Bristol-ban nem fogadták örömmel, hogy Nagy Ádám részt vett a válogatott felkészülésében a meccsek előtt.

AkAkkor így nyilatkozott erről Lee Johnson, a klub menedzsere:

„Gyerekkora óta van egy extra csont a bokájában, ami most súlyosbította a sérülését. Egy kis duzzanat is kialakult, folyadék van a bokájában. Aprócska dolog, de rontott az állapotán. Megértem, hogy szenvedélyesen játszik a hazájáért – minden meccs olyan, mintha egy kupadöntő lenne – de ugyanakkor ő egy fontos játékos számunkra”

Ez azt jelentette, hogy válogatottunk játékosának november közepéig pihennie kellett, így nem tudott segíteni csapatának a sűrű bajnoki fellépések során. Ezek után november 10-től már bevethető volt, de kisebb sérülések, illetve a sűrű menetrend miatt pihennie kellett időnként. Az ebben az időszakban lejátszott 22 Bristol-meccsből 15 meccsen szerepelt, nagyrészt kezdőként végig játszva a mérkőzéseket.

Augusztusban magabiztosnak és stabilnak mutatkozott, de most az a nagy kérdés, hogy 24 évesen tud-e alkalmazkodni a bajnokság tempójához. Hasznos tagja a csapatnak, a szurkolók szeretik, de ebben a szezonban nagyon visszavetette a nem megfelelően kezelt sérülése.

 

Legjobb pillanatok

A legjobb mindenképpen a QPR elleni mérkőzés első félideje volt, amikor parádésan mozgatta a csapatot, megmutatta, hogy kiválóak a technikai képességei, és egy góllal hozzájárult a csapat győzelméhez. Frusztráló lehet, hogy nem tudta végig ezt a játékot mutatni, mert bizony, ha végig 100%-os állapotban van, akkor minden bizonnyal tudta volna hozni a QPR ellen mutatott szintet.

 

Hogyan tovább?

Nagy Ádám azt nyilatkozta, hogy ha nem javul továbbra sem a sérülése, akkor műtétet kell végrehajtani rajta, ami viszont újabb két hónap kihagyást jelent.

 

Utóirat:

A mostani (sajnálatos!) helyzet ugyan ad időt egy műtétre és az azt követő rehabilitációra, de nem biztos, hogy elérhető a legjobb szakember, hiszen most utazni nem a legszerencsésebb dolog. Kíváncsian várjuk a fejleményeket és szurkolunk a magyar válogatott egyik legjobbjának!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!