Az talán mindegy is, hogy a Glazer-család pénze, vagy olaj-milliárdok állna a MU mögött, most azt látom, hogy ők továbbra is nagy tervekben utaznak, klasszisokkal akarnak erősíteni, mintha kifogyhatatlan lenne az a pénz, ami mögöttük áll. Most talán minden korábbinál jobban költekezhetnek, mert az UEFA a pénzügy fair play-t (FFP)valószínűleg elfelejtheti pár évre… Most tehát szabadon mehet a pénzköltés! Vagy tévedek?

Mint azt már többször megírtuk, sejtésünk szerint lesz egy olyan hatása a mostani konfúz szituációnak, hogy világszerte csökkennek a játékos-fizetések, és talán a vezető bajnokságok és a mögöttük kullogók között csökken a szakadék. Most viszont, ahogy azt olvasom, hogy a MU-nak milyen tervei vannak az igazolási piacon, kissé elbizonytalanodtam…

Mert bizony könnyen lehet, hogy a valószínűleg felfüggesztésre kerülő FFP többé nem lesz akadály azok előtt, akik temérdek vagyonukat a fociba ölik! Ilyen lehet az MU mögött álló pénzügyi társaság is – akárki is legyen annak végső irányítója… A hírek szerint ugyanis a Napoli védője, az Aston Villa középpályása és a Dortmund csatára érkezik!

Az MU-nál pénzben eddig sem volt hiány; David Moyes, Louis van Gaal, Jose Mourinho és Ole Gunnar Solskjaer közel 1 milliárd fontot költött új játékosokra, Sir Alex Ferguson 2013-as távozása óta. Ez azért valamivel több, mint a semmi, és vegyük hozzá, hogy közben az értékesített játékosokból nagyságrendileg kevesebb pénz folyt be a kasszába.

Most a Jadon Sancho, Jack Grealish, Kalidou Koulibaly hármasról szólnak a hírek, de volt már korábban is több nagy név megnevezve, mint célpont, Erling Haalandtól James Maddisonon át egészen Philippe Coutinhoig.

De a konkrét neveknél fontosabb, hogy ha most még inkább polarizálódik Európa labdarúgása, akkor az már bizony könnyen maga alá temetheti az egész iparágat, hiszen nem lesz, aki kitermelje a „nagyok” számára azokat a tehetségeket, akiket – az eddigi gyakorlat szerint – le lehet majd rabolni.

Az UEFA-nek tehát most nagyon észnél kell lennie, mert eddig talán nem számított arra, hogy ez bekövetkezhet, ugyanakkor a FFP felfüggesztése nem nagyon képzelhető el szelektív formában. Nagy dilemma ez, a megoldás pedig alighanem messze van…

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!