Példát statuált a Kisvárda, a klub azonnali hatállyal kezdeményezte Gheorghe Grozav és Iasmin Latovlievici nyáron lejáró szerződésének felbontását. Kemény, meg a szabály az szabály, de… Ugye az érem egyik, meg másik oldala megint befigyel!

Egy ma rendezett tájékoztatóra nem tudott bejelentkezni két játékos. Erre a klub honlapján az alábbiak szerint reagált:

"A két játékos nem tudott bekapcsolódni a tájékoztatóba, mert mint kiderült, szerdán engedély nélkül hazautaztak Romániába, amelynek a határai le vannak zárva – indokolta a fejleményeket Révész Attila. – Ezzel nemcsak a szigorú belső szabályaink, hanem az előírásokkal szemben is vétettek, kockáztatva a csapattársaik és a hozzátartozóik egészségét is. Keddre nem is érkeztek vissza, ha pedig visszajönnének a Magyarországétól fertőzöttebb területről, Romániából, akkor kéthetes karantén várna rájuk. Ebben a helyzetben, amikor nagy hangsúlyt fektetünk a biztonságra, az ő tettük elítélendő, az ezzel járó esetleges kockázatokat nem vállalhatjuk be. Az ő felelőtlenségük a biztonságra vonatkozó törekvéseinkkel éppen szembe mennek. Mindez súlyos szerződésszegésnek bizonyul, amit nem tudunk tolerálni. Ebben a helyzetben nem tehetünk különbséget játékos és játékos között, és a korábbiakban bármennyit is segített nekünk Gheorghe Grozav, ez a tette megengedhetetlen és megbocsáthatatlan. A játékos érdemeit nem vitatjuk el, köszönjük neki az eddigieket. Iasmin Latovlevici pedig nem jutott el odáig, hogy lehetőséghez jusson.”

Becsülendő az eltökéltség és a szabályoknak való megfelelés számonkérése, de kérdezem, hogy mit veszít a klub, ha a két játékos két hétre karanténba kerül? Talán olyan sűrű a bajnoki menetrend? Miért nem történt ugyanez, amikor Felipe fogfájásra hivatkozva heteket késett a felkészülésről? Azért kérdezek rá, mert aztán csak kiderült, hogy oltári nagy kamu a dolog, mert később, a nagy bejelentés után (Felipe abbahagyja a focit) csak sikerült Brazíliában valami futottak még csapathoz igazolnia…

MI a közös Latovlevici és Grozav esetében? Semmi más, csak a pénz. Mindkettőt feleslegesen fizeti a klub. Az mindegy, hogy egyiket azért, mert nem felel meg, a másikat meg azért, mert túl sokat keres ahhoz, hogy bajnoki meccsek nélkül megtartsák! A lényeg az, hogy „jó” alkalom volt a költségek lefaragására a két játékos cselekedete – ami egyébként tényleg nem volt megfelelő a jelenlegi helyzetben.

Azt nem tudom, hogy mi következik, de az biztos, hogy az eddigi érdeklődők most lehetőséghez jutnak, Grozav akár ingyen vihető lesz! Ha Magyarországon talál új klubot, az további összeesküvés-elméletekre ad okot, ha nem, a Kisvárdának akkor is mindegy, nyáron lejárt volna szerződése, de most már legalább annyit tudunk, hogy a bajnokság szüneteltetéséig nem hosszabbított A Várda legjobb játékosával.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!