A Dinamo Zagreb korábbi elnöke – ma tanácsadója – éles kiritkával illette a Zagreb – immár csak volt… - játékosait, akik nem voltak hajlandók lemondani fizetésük 30%-áról. Az tény, hogy a Zagreb labdarúgóira komoly kereslet van a nyugati, nagy klubok részéről, így a játékosok talán azt gondolták, hogy így még jobban is járnak?

Ez egyelőre nem derült ki, de az tényleg nincs rendben, hogy a Kelet-Európábankiemelkedő fizetéseket nyújtó klub játékosai ennyire képtelenek voltak eltekinteni fizetésük egy részétől! Azt gondolom erről, hogy minimum a klub iránti szolidaritás elegendő ok kellett, hogy legyen. Hogy ez nem történt meg, lehet azért pár ok…

Arra gondolok, hogy a játékosok egyébként is kevésnek tarthatták fizetésüket, hiszen az ő viszonyítási alapuk nem keleti, hanem nyugati – és mint tudjuk, Európa keleti és nyugati fele között elég mély szakadék tátong! Azt sem tudjuk, hogy esetleg a játékosok azért nem mentek bel a dologba, mert úgy gondolták, hogy ami a klubnak van, azt mégiscsak ők focizták össze, nem más, így most nekik nincs kötelességük a klubbal szemben.

Minden esetre Mamic közölt egy ábrát, ami a stáb fizetéséről szól, illetve elmondta, hogy játékosaik 100.000 és 800.000 euró közötti fizetéssel rendelkeztek.

dina cikkbe

Bjelica esetében csak azért nem történt meg a felmondás, mert az ő szerződése erre nem ad lehetőséget, illetve az ábrán látható összegnél még többet kellett volna kifizetni neki.

Mamic az Instagramon közölte a következőket:

„Messiék lemondtak a jövedelmük hetven százalékáról, belga labdarúgók havi 13 ezer kunából képesek túlélni ezt az időszakot, a szlovák bajnok MSK Zilina csődöt jelentett, Cristiano Ronaldo, a Juventus, a Bayern München és még sokan mások megmutatták a szolidaritásukat. A Dinamo a következő időkre készül, mindannyiunknak viselnie kell a terheket. A klub senkinek sem tartozott, olyan munkakörülményeket biztosított, amivel Európa ezen részén senki sem rendelkezik, és a jövőben is ezt fogja tenni. A játéknak vége”

Nem is tudom… Miért van az, hogy ebben a helyzeten a Dinamo-nál ennyire mereven elutasítók voltak a játékosok – egytől egyig! Nekem ebben a történetben valami nem kerek… Talán egyszer majd a játékosokat is meghallgathatjuk a témában.

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!