A napokban közölte az UEFA, hogy elengedi a nemzeti bajnokságok kezét (ITT), és minden szövetség maga dönt a továbbiakról. Nézzük meg tehát, hogy melyik bajnokságban mit terveznek - csak tervek vannak, hogy mi lesz, azt sehol nem tudják.

Premiere League

Júliusban tervezik lezavarni a hátralévő 9-10 meccset. Úgy gondolják, hogy egy erős szerda-szombat menettel egy hónap elég lesz a befejezésre (bővebben: ITT). Mint kiderült, most már az UEFA sem ragaszkodik az július végével nem lezárt bajnokságok eredményét az akkori állapotnak megfelelően rögzíteni, így igazából akár augusztus közepéig is ki lehet tolni a meccseket.

Fontos, hogy meg kell oldani a lejáró igazolások problémáját, de amikor a tervet elkészítették, nyilván gondoltak erre a területre is. Igazság szerint a bajnokcsapat kiléte már most sem kérdéses, a Liverpool olyan nagy előnnyel vezet, hogy nehezen tudnám elképzelni más helyen, mint az első… De vannak kiesők, és vannak, akik a nemzetközi kupaindulásért még igenis versenyben vannak, így nem lenne rossz, ha teljes szezon után hirdetnének eredményt.

 

La Liga

A Sport című katalán lap szerint most úgy áll a dolog, hogy ha június 27.-ig nem sikerül újra-indítani a bajnokságot, akkor már nincs lehetőség azt lezárni, hiszen még így is kétnaponta kellene játszania a csapatoknak, hogy időre befejezzék. Ennek oka, hogy itt egyenesen tizenegy meccs van még hátra, így még zsúfoltabb programot kell tartani, mint a PL-ben, ha befejezett bajnokság után hirdetnek eredményt.

De mi van, ha nem fejezik be? Nos, most úgy áll a dolog, hogy akkor az egész 2019!20-as bajnokságot érvénytelenítik, mert bizony itt az elsőség kérdése sem tisztázott, ugyanis a Barca mindössze két ponttal vezet a Real előtt… És persze itt adott a kiesők, és a nemzetközi kupákban induló csapatok problémája. Ez utóbbiakkal viszont gondban lehetnek, mert ha ez a szezon érvénytelen, akkor a tavalyi indulókkal kezdik el az európai kupa-sorozatokat? Ha meg itt mégis az utolsó állapotot veszik figyelembe az egyébként érvénytelen bajnokság után, az mennyire fair?

 

Bundesliga

A németek most ott tartanak, hogy a korábban április elsejéig szóló felfüggesztést meghosszabbították április 30.-ig. Nyilván nem lehet most újra-indítani a bajnoki küzdelmeket, ezért a liga ellett a 36 Bundesliga (1 és 2) csapatok is belementek a pauza meghosszabbításába.

Nagy a valószínűsége, hogy nézők akkor sem lehetnek majd a stadionokban, de most ez már sokadlagos probléma lett, a klubok egyöntetű véleménye az, hogy fontosabb az egészség, mint a meccsnapi bevétel! Pedig itt aztán tényleg komoly összegekről van szó…

A németeknél tehát egyfajta halogatási taktikát követnek, de nagyon igyekeznek azon, hogy a még hátra lévő 9-10 meccset le tudják játszani. Most persze még nem tudjuk, hogyez sikerülhet, vagy sem, de a lényeg, hogy legalább a helyzethez igazodó tervek mindig vannak a liga és a klubok asztalán.

 

Serie A

Az olaszoknál most olyan súlyos a helyzet, hogy nem sokat tudnak a folytatással foglalkozni, és ha akármennyit is video-konferenciáznak, ma még felelősséggel semmi biztosat nem lehet mondani. Annyit tudunk, hogy a szövetség elnöke szerint elsődlegesen a károk felmérését kell elvégezni (ezt sem lehet még most felmérni pontosan), és majd csak ezután jön az a kérdés, hogy mi legyen a 2019/20-as bajnoksággal. Ez nem halogatás, avagy valami délies slendriánság, most tényleg komoly a baj, és erre nyilván tekintettel kell majd lenni a folytatásban is – bármikor is legyen az.

 

Ligue 1

Nem sokat tudni a franciák terveiről, de az tény, hogy náluk is komoly problémák következhetnek még… Ne feledjük el, hogy talán a francia bajnokságban vannak a legnagyobb anyagi különbségek az egyes csapatok között, így a kisebbeknél könnyen előállhat csődhelyzet. Azt gondolom, hogy ezt is figyelembe kell majd venni a döntéseknél, de egyelőre nincs pontos hírünk arról, hogy mit terveznek Párizsban.

 

Most elsősorban azért szurkolok, hogy az álalános egészségügyi helyzet javuljon, hiszen ez emberéletek megóvását jelentheti, aztán ha ez megvan, akkor jöhet a foci – minden mennyiségben!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!