Sallói István a zaol.hu-n nyilatkozott a helyzetről, és arról, hogy nincs rosszabb, mint a bizonytalanság. Azt ugyan nem mondja, de én mindenképpen hozzá kell, hogy tegyem; az MLSz nem ad támpontot, legalábbis hivatalosnak tekinthető tervei, elképzelései nem ismertek a közvélemény előtt – és a riportból úgy tűnik, a klubok előtt sem!

A Zete vezetése most ott tart, hogy megpróbálja felmérni a káárokat, mert egyrészt vannak elmaradó bevételek, másrészt pedig kifejezett veszteségekkel is számolniuk kell. Az alapvető probléma ez, de a helyzet áttekinthetőségét erősen rontja, hogy nincsenek kapaszkodók arra nézva, hogy mi várható a jövőben…

Persze ezt senki nem tudja, de azért nagyon nem lenne baj, ha végre lennének tervek, mint ahogy ilyenek léteznek például a top-bajnokságok esetében (ITT). Sallói István erről így nyilatkozott:

„A játékosok felé már jeleztük, hogy egyeztetnünk kell, de majd csak akkor, amikor pontosan látjuk a számokat, hogy a klub költségvetése ebben a helyzetben miként módosul. A legnagyobb gond, hogy nem látjuk, mire készüljünk. Nem tudjuk, hogy befejezhetjük-e a bajnokságot, illetve mi van, ha igen és mi van, ha nem. Azt is számításba kell venni, hogy ha mégis folytatódik a bajnokság, akkor mikor ér véget? Két hete állunk, ha június végéig le akarjuk zárni a szezont, akkor szerintem május tizenötödike a legkésőbbi időpont, hogy a csapat edzésbe álljon. Onnantól kell még három hét felkészülni, majd szerda-szombat ritmusban le tudjuk játszani a hátra lévő fordulókat.”

Probléma van bőven, ugyanis a Volkswagen máris lépett, felmondta a zalai klubbal kötött szerződéseit is, és le kellett adni a használatra átadott autókat. De ez még nem a legnagyobb baj, az ott van – mint Sallói elmondta -, hogy a folytatás lehetséges verzióiról történő egyeztetés az NB I-es bizottságnál egyelőre így áll:

„Vannak, akik azt az álláspontot képviselik, hogy egyelőre nincs miről beszélni, pedig beszélni kellene a lehetséges forgatókönyvekről. Akkor is, ha az UEFA vagy a FIFA hozza meg a végső döntést, illetve akkor is, ha a nemzeti szövetségek hatáskörébe utalja a megoldását. Hasznosabb lenne felkészülni előre a várható helyzetekre.”

És végül elmondta, hogy miért olyan különösen nagy probléma zalában a mostani bizonytalan helyzet:

„Ebben a helyzetben mindenkinek ki kell vennie a részét a terhekből. Még akkor is, ha a játékosok önhibájukon kívül nem tudnak most teljesíteni. A legfontosabb a klub működőképességének fenntartása. Amióta Végh Gábor tulajdonos átvette a klub irányítását, minden szakmai célt felülírt a gazdasági stabilitás. Ez a fő mozgatórugója minden lépésének ebben a nehéz helyzetben is, amit remélem a játékosok és a klub alkalmazottai is felelősen kezelnek.”

Vélemény:

Úgy tűnik, hogy az MLSz nem akar, vagy nem tud foglalkozni a kérdéssel, a klubok pedig egyelőre megosztottak. Nem tudom, hova vezet ez, de az biztos, hogy nem ez a jó irány! Mert igenis kellenek a különféle szcenáriók, mert azokhoz ki lehet találni egy gazdasági stratégiát, de amikor az sem világos, hogy milyen pályán, és milyen szabályok mellett fociznak a klubok, akkor mit vár az MLSz tőlük?

Vagy csak akkor szeret szerepelni az MLSz, amikor (látszat) sikereket kell bejelenteni, meg amikor pénzek felett diszponálva uralkodhat a magyar labdarúgás egészén – pusztán hatalmi okokból???

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!