A hazai sajtóban nem kapott nagy visszhangot a dolog, de tény, hogy a FIFA egy segélyalapot hoz létre, mondván, hogy pénzügyi kondíciói kifejezetten jók, így kész a segítségre! Az ok természetesen nem más, mint a koronavírus-járvány, hiszen Európában mindenütt szünetelnek a bajnokságok (ahol nincs szünet, ott ki is írták nálam magukat Európából…). Az ír todayfm.com írását idézzük.

Az alap elsősorban a ligáknak és a focistáknak nyújt támogatást, hiszen – a világ nagy részén! – a játékosok és a klubok bevételeinek legnagyobb része a meccsnapokhoz kötődik. Nem csak a meccsnapi bevételekről van szó, hanem szponzori, hirdetői pénzekről is, amik együttes és tartós kiesése akár tömeges csődhullámot is elindíthat.

Írországban az SSE Airitricity Ligát április 19-ig felfüggesztették, de az FAI máris bejelentette, hogy leghamarabb is csak június 19-én lehetséges az újra-indítás.

A felfüggesztés miatt klubok többsége drasztikus intézkedéseket hoztak annak érdekében, hogy hosszabb távon is életképesek maradhassanak. A Sligo Roversn ideiglenesen el kellett bocsátani alkalmazottaikat, míg Cork City és a Drogheda United esetében szüneteltetik a bér-kifizetéseket.

A helyzet nem csak ar íreknél rossz; a Premier League legkorábban legkorábban április 30-ig induhat, de két klub máris meghozta azokat az intézkedéseket, amelyek a szünet alatt tétlenségre ítélt játékosokat és egyéb alkalmazottakat is érintették.

A Joe Lewis milliárdos tulajdonában lévő Tottenham csökkentette a játékosok, alkalmazottak és igazgatók béreit, és a Newcastle United milliárdos tulajdonosa, Mike Ashley is hasonlóan járt el.

Skóciában, a Hearts elnök, Ann Budge azt kijelentette, hogy 50%-kal csökkenti a bérét a játékosoknak, aki pedig nem fogadja el, annak felmond.

Kedden, a Celtic vezetője, Neil Lennon azt nyilatkozta, hogy a bérek csökkentését a következő hónapban mér végre kell hajtaniuk.

A FIFA szóvivője elmondta a Reuters hírügynökségnek a helyzetről és annak megoldásáról így nyilatkozott:

"A helyzet azzal fenyeget, hogy megzavarja és rontja a FIFA tagszövetségeinek és más labdarúgó-szervezeteknek - például a ligáknak és a kluboknak – működőképességét, tönkre teheti a finanszírozó-képességet a játék minden szintjén, ideértve a prof, nem profi, az ifjúsági és football-t is.

Előreláthatólag a világ számos részén jelentős számban lesznek olyanok, akik a labdarúgásban dolgoznak/dolgoztak - köztük a férfiak és a nők is -, és most rendkívül nehéz gazdasági körülmények közé kerülnek.

Az erõforrások elosztásával és a terv megvalósításával kapcsolatos számos kérdés még megoldásra vár, azok célja a támogatási- segélyezési rendszer a közeljövőben történő kidolgozása és bejelentése.”

A lényeg tehát, hogy ha világméretekben jelentkezik a probléma, akkor a világszervezet szintjén igyekeznek is kezelni azt. Az MLSz-nek meg annyit; az országos problémára egy országos szövetségnek kell válaszokat keresnie és találnia - egyeztetve az érintett szereplőkkel! A 45 milliárd forint körüli költségvetés erre adna teret… a pénzügyi kondíciók a hazai szövetségnék is kifejezetten jók. Várjuk a reakciót!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!