A Felvidék focijában járatos olvasónktól kaptuk az alábbi friss híreket. Nem nagy öröm még csak közölni sem, de átélni még rosszabb lehet a mai helyzetet. Ne feledjük, arrafelé nincs állami támaszték, így, ha baj van, akkor az elég komolyan jelentkezik…

 A Zsolna esete sajnos csak a jéghegy csúcsa, az első látványos összeomlás, jöhetnek még nagyobb pofonok is! A liga jobb csapatai mindig is támaszkodtak a játékos-eladásokra, hiszen ez mindannyiuk elemi érdekes volt. Ez fokozta a nevelés hatékonyságát, a ráutaltság elég komoly ösztönző volt, de most, amikor a legnagyobb a baj, nem segít…

Így történhet meg, hogy a Slovan is a kés élén táncol, ugyanis a klub legutóbbi nagy dobása Sporar eladása volt, amit akkor mindenki kitörő örömmel fogadott, mert a helyi labdarúgás erejét mutatta, hogy a Sporting szerződteti egyik legnagyobb tehetségünket!

Igen ám, de a 6 millió euróból eleddig csak 900.000 euró érkezett meg, és most úgy tűnik, hogy a többire nincs is sok esély, vagy ha van is, az nem most lesz, hogy a klub hozzájusson! Közben a Slovan-nál óriásiak a fizetések a liga többi tagjához mérten, és nehéz lesz ezeket kifizetni, vagy akármennyit is fizetni, mert van még egy komoly, azonnal jelentkező probléma is.

A szponzorok most felmondják, vagy nem engedik életbe lépni az egyébként jelentős bevételeket hozó szerződéseket, most inkább saját gazdálkodásukra koncentrálnak, és azt mondják, hogy ha nincs meccs, nincs reklám, ha nincs reklám, nincs miért fizetni!

Persze igazuk van, nem ők tehetnek a kialakult helyzetről, de az is igaz, hogy a klubok sem! Mégis mindenkit komoly veszteség ér, és még lehet, hogy a szurkolók járnak a legjobban, ha csak elmarad néhány meccs. De sajnos ez sem igaz, mert az információk úgy szólnak, hogy Nagyszombaton is komoly a gond (ők egyébként sem a legjobban eleresztett klub, a Slovan-hoz képest semmiképpen sem!), így könnyen előfordulhat, hogy a járvány alaposan átírja majd a futball-térképet!

Eddig az információk, és innen mi csak azt tudjuk mondani, hogy kitartást minden nehézség ellenére is! És – bár nincs érdemi információnk – azt meg csak remélni tudjuk, hogy a DAC szponzorai, támogatói kitartanak még, és nekik azért sikerül jó kondícióban túlélni ezeket a vészterhes időket! Ahogy más, magyar érdekeltségű kluboknak is szurkolunk ezért. De ne legyünk kicsinyesek, mivel kell az ellenfél, nem volna jó, ha a nem magyar identitású klubok eltűnnének a színről!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!