Már többször, több helyen elmondtuk, illetve tapasztaltuk, hogy azok, akik valamilyen oknál fogva kikerülnek a fősodorból, hirtelen beszélni kezdenek, de addig lakat lenne a szájukon… Nem az első eset, és nem is az utolsó, hogy ilyen történik. Most Supka Attila mondott tett egy-két érdekes kijelentést.

Mielőtt beidézném ezeket, el kell mondanom, hogy most mi jön! Az érintett klubok – ha egyáltalán szóra méltatják! – kommunikációja azt fogja sejtetni, hogy az edzőből a sértettség beszél, majd még – csak úgy odavetve pár szót – megjegyzik majd, hogy különben sem volt megfelelő posztjára. Mindez csak azért van persze, mert aki éppen körön kívül van, a neve annak is csak „hallgass!”, a fősodor mindent a magának vindikál a fociban – és gyakran még azon kívül is!

És most a nyilatkozat egy (egy része):

„A tulajdonosváltás után gazdaságilag erősebb lett a klub és a csapat is, ennek ellenére a pályán ez nem volt érzékelhető. Ez leginkább annak köszönhető, hogy a csapatépítéssel kapcsolatban nem azoknak a véleményét kérték ki, akik értenek a futballhoz.”

Ez így eléggé körülíró, nem említ konkrét neveket, vagy eseteket, de amit állít, az bizony könnyen igaz lehet. Mert mi történt, amikor Kispesten? Egyáltalán nem voltrossz a csapat, Supka megpróbált egy játszósabb focit létrehozni Rossi defenzitásra épülő játéka után, ami még akkor is komolyan hatott a csapatra. De ez nem kellett Kispesten, odavitték Giuseppe „Hol a játék?” Sannino-t…

Nem véletlen a középső neve, ezt én ragasztottam rá, mert ahogy indította az évet, az egyszerűen tragikus volt. Aztán jött egy jobb periódus, de ez is csak pontokban volt mérhető, a mai Honvéd elődeihez méltatlan, nézhetetlen produkcióval állt elő.

Az új tulajdonosok – ezek szerint – bár pénzzel elég jól el vannak látva, nem tanultak azokból a hibákból, ami szinte minden kezdő tulaj elkövet! Pedig volt rá számos példa, de ők is elkövették a hibát; azt gondolják, hogy ők, és készséges valag-kényeztetőik értenek a focihoz, nem delegálnak feladatokat, és döntéseket, majd pedig – amikor látványosan nem megy a dolog – valakit gyorsan kitesznek az utcára… Ez kérem amatőrség! A profi foci nemcsak a pénz miatt profi, hanem azért is, mert szakemberek hozzák meg a szakmai döntéseket, nem pedig műkedvelő milliárdosok…

De nem csak a Honvéd, a Hali is kap egy-két mondatot Supkától:

„Így utólag már azt mondom, hogy nem lett volna szabad Szombathelyre szerződnöm. A tárgyalások során azonban garanciát kaptam rá, hogy minden rendben lesz, rendezik a tartozásokat, mindenki megkapja a bérét. Sajnos ez nem valósult meg, így a játékosok nem tudtak csak a futballra összpontosítani. Előfordult, hogy alig lehetett kivinni őket edzésre, Tóth Miklós ügyvezetőnek kellett szólnom, hogy beszéljen a játékosokkal. Örülök, hogy azóta rendeződött a helyzet a Haladásnál, hiszen a magyar futballnak szüksége van az ilyen nagy hagyományokkal rendelkező vidéki egyesületekre.”

Ami Szombathelyen történik, az egyszerűen felfoghatatlan! Vannak páran, akik kizsákmányolják az egyébként sem igazán jól eleresztett klubot, majd pedig – amikor kiderül, hogy bedől a produkció-szerepet váltanak, és igyekeznek a megmentő szerepében tetszelegni… De ők is csak amatőrök, de a rosszabb fajtából! Mert míg Kispesten a legjobb jószándék mehetett félre, itt kifejezetten szó nem volt ilyesmiről, egyetlen célvolt, a pénz! Az kijött a klubból, és ennyi…

Nem kell tehát a magyar focinak semmiféle világ-járvány, magától is beteg, mert olyan szinten átszövik minden egyes szeletét a fenti példákban emlegetett figurák, hogy esélytelen a gyógyulásra. Mert mi lesz, ha elmúlik a járvány, és mehetnek újra a mecssek? Kérnek, és kapnak egy rahedli pénzt – hiszen már eddig is annyi ment bele, hogy azt nem szabad veszni hagyni… -, és kezdődik minden elölről…

Ezt akarjuk? Tényleg?

 

Ui:

rahedli = nagy valag x 1.000.000

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!