Az MLSz is részt vett azon a videokonferencián, amit az UEFA tartott. A hazai szövetség egy elég szűkszavú közleményt adott ki, amiből nem sok derül ki, csak annyit közölnek, hogy kész tervei vannak. Ja, hiszem, ha látom!

A közlemény lényegi része:

„A júniusra tervezett Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzések nyári megrendezése nem reális lehetőség a vírus terjedése miatt, ezért a találkozók (köztük a Bulgária-Magyarország mérkőzés) bizonyosan későbbre, az őszi időszakra kerülhetnek át.

Ami a nemzeti bajnokságokat illeti, az európai szövetség igyekszik időt és lehetőséget biztosítani azok befejezésére azzal, hogy az európai klubsorozatok kvalifikációját is későbbi időszakra tűzné ki. A Magyar Labdarúgó Szövetségnél készen állnak a hazai bajnokságok befejezésének lehetséges tervei, a szövetség minden esetben figyelembe veszi és maradéktalanul betartja a járványügyi ajánlásokat.”

OK, rendben, de nem tudjuk, hogy mi az a kész terv. De az hagyján, hogy mi nem tudjuk, a klubok sem igazán tudnak tervezni, mint azt ITT megírtuk. Ezért bővebb információkért az UEFA-hoz fordultunk, ahol a következőket tudtuk meg:

Az összes UEFA versenykiírásban szereplő mérkőzést - beleértve a nemzetközi barátságos mérkőzéseket is - további értesítésig elhalasztják.

Ifjúsági nemzeti csapatversenyek:

 • a 2020 májusában tervezett UEFA U17 EB döntőjét visszavonják,
 • az UEFA 2020 év júliusára tervezett, a U19 női EB döntőjét törlik,
 • az UEFA 2020 év májusában tervezett női U17 EB döntőjét további értesítésig halasztják (mivel ez a FIFA U17 női VB kvalifikációs versenyének minősül)
 • az UEFA U19 2020 júliusában tervezett EB döntőjét további értesítésig halasztják (mivel ez a FIFA U-20 VB selejtező versenye)

Az UEFA Futsal Bajnokok Ligája 2020 áprilisában tervezett döntőjét további értesítésig halasztják.

Az UEFA összes, a 2020/21. évi nemzeti bajnoki mérkőzés lejátszására vonatkozó határidőt további értesítésig elhalasztja, addig szünetelnek az igazolások és a játékosok regisztrációja is. Az UEFA megfelelő időben új határidőket határoz meg.

A Végrehajtó Bizottság megismételte teljes elkötelezettségét a klub-licensz eljárások és a pénzügyi fairplay (FFP) mellett, de egyetértett abban, hogy a jelenlegi kivételes körülmények között máskor nem alkalmazott segítséget kell adnia a tagszövetségek és klubok munkájának megkönnyítése érdekében.

Támogatja azt a javaslatot, hogy az egyes szövetségek számára biztosítsanak több időt a licensz-eljárások lefolytatásához, addig, amíg a következő évad UEFA által kiírt versenyeinek részvételi feltételeit nem határozzák meg.

A folyamatban lévő rendkívüli események által okozott növekvő bizonytalanság eredményeként a Végrehajtó Bizottság úgy döntött, hogy felfüggeszti a klubokra vonatkozó az engedélyezési folyamat azon részét, amelyek a klubok jövőbeli pénzügyi terveikre vonatkozóan kell megadniuk. Ez a döntés kizárólag a 2020/21 UEFA által kiírt versenyeken való részvételre vonatkozik.

Ez azért kicsit több, mint amit az MLSz említett, de sebaj, megvannak a tervek, ismerik is a szövetségnél – csak az a baj, hogy ezzel nem vagyunk beljebb!

Eszembe jut a nagy szülői kérdés:

    • Kész van a házi feladat?

És jön az adekvát válasz (akár kész, akár nincs…):

    • Ó, már régen! Megyek játszani!

Szóval tessenek csak játszadozni, senkit nem zavar, csak amikor majd helyreállnak a dolgok, akkor is tessen majd tovább homokozni a saját kis játszótéren – amit remélem, hogy addigra jól elkerítenek, nehogy kiszabaduljon egy fékeveszett kislapát!

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

 1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!