Miket nem mond ez a jóember!!! Azt írja, hogy a járvány után biztosan teljesen más lesz a football és sokkal kevésbé lesz arrogáns, meg hogy barátságosabb lesz… Úgy tűnik (persze ehhez nem kell agysebésznek lenni!), hogy már a nemzetközi szervezetek vezetőinek is feltűnt; szurkolók nélkül nem megy! Eddig persze ezzel nem kellett foglalkozniuk, mert ha kellett, ha nem, a világversenyek teltházzal mentek.

Azt azért mindenképpen hozzá kell tennem, hogy az UEFA-vezér ezzel implicite beismerte, hogy az a foci-közeg, aminek ő is részese, sőt irányítója, eleddig arrogáns, és barátságtalan volt… És azt is feltétlen megkell jegyezni, hogy Infantino jó érzékkel felismerte, hogy ez így nem mehet tovább!

Igen, jó érzékkel, mert bizony vannak olyan vezetők, és szövetségek, ahol – amennyiben arroganciával vádolják őket – még rátesznek pár lapáttal, és erőből túlüvöltik azokat a hangokat, amelyek bármilyen kritikát is jelentenek. Legyen az sportvezető, játékos, vagy akár szurkoló…

Ugye milyen ismerős ez a leírás! Mintha már valahol láttam volna ilyet… Ezért most igazán kíváncsi lennék, hogy onnan az elefántcsont-toronyból mit is érzékel most a politológus, meg a bolgárkertész, és milyen válaszokat fog adni arra a problémára, amit úgy neveznek; forráshiány!

Az eddigi működés az volt, hogy toljunk bele pénzt, ha ez nem vezet eredményre, toljuk meg még jobban, és ha ez sem hoz eredményt, akkor újabb forrás után nézünk, és tovább fújjuk a lufit! Amennyiben ekkor sincs eredmény, pocskondiázzuk a klubokat, akadémiákat (és hallgassunk arról, hogy a sportági kereteket, a feltételrendszert, a követelményeket mi határoztuk meg…), jöjjünk elő világmegváltó ötletekkel, szervezzünk át minden évben valamit, hogy lássa mindenki, komoly munka folyik…

Ja, hogy közben nincs foci? Az nem annyira érdekes, mert a szövetség az egy önigazolásra alakult pénzügyi gittegylet, ami valós céljai között nem tartja számon a futballt. Amennyiben ez a jó irány, nem kell rajta változtatni, de ha nem tűnik jónak, akkor meg tessék kérem eltolni a cangát!

Vagy! Vagy mondjuk olyanokon gondolkodni, mint az UEFA vezér:

„Visszatér az idő, hogy elgondolkozzunk újra a futballról, és amikor elérkezik ez az idő, együtt ünnepeljük ennek a rémálomnak végét. A labdarúgás a koronavírus után teljesen más, társadalmi és támogató jelleget ölt, a területi realitásokhoz igazodva, ugyanakkor globálisabb, kevésbé arrogáns és barátságosabb is lesz.”

„Az egyetlen dolog, amely nem változik, az a gólok utáni öröm, ahogyan átölelik egymást a játékosok, hogy megosszák boldogságukat. Jobbak leszünk, emberségesebbek, egyben figyelmesebbek is a valódi értékekre.”

Észre kell venni egy mondatot, ami talán kicsit hevenyészetten, de magában hordoz némi mögöttes tartalmat: „a területi realitásokhoz igazodva”. Nekem ez azt jelenti, hogy nem szabad egy iparágat erőn felül támogatni, és ezzel olyan helyzetet teremteni, ami a hazai játékosok beépítését gyakorlatilag ellehetetleníti! De ezen túlmenően a valódi értékek említése is egy fontos eleme ennek az írásnak.

Aki mindennek tudja az árát, de semminek nem tudja az értékét, az soha nem fog létrehozni valódi értéket! Hát, eddig nem is történt ilyen…

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!