Talán eddig csak a Budafok és a Vasas az a két Nb2-es csapat, melyek nem jelentettek be valamilyen fizetéscsökkentést, költség-lefaragást. Nem nagy öröm, hogy ilyen helyeztet teremtett a járvány, de ha a túlélés a tét, akkor a szervezet is úgy működik, hogy fokozatosan állítja le a perifériákat, és amíg csak lehet a létfontosságú szervek működésére koncentrál. Ezt látjuk most a másodosztály klubjainál.

Készítettünk egy gyors összevetést arról, hogy melyik klubnál mi történt az elmúlt pár nap, illetve hét alatt, és bizony elég szomorú kép rajzolódik ki a mezőny körülbelül felét lefedő összeállításunkból.

 

Nyíregyháza:

Csökkentették a játékosok fizetését, akik elfogadták a klub ajánlatát. Kozák Attila ügyvezető azonban azt mondta, hogy – miután nem tudják meddig tart a jelenlegi helyzet – elképzelhetők még további intézkedések is.

A játékosok megkapták egyéni edzésterveiket, melyeket minden héten kézhez kapnak.

 

Dorog:

A Szparinál nem számszerűsítették a bércsökkenést, de Dorogon azt nyilatkozta a vezetés, hogy 40-60%-os mértékban, átlagban 50%-kal vették vissza a fizetéseket. Mayer László, a klub elnöke pedig azt nyilatkozta, hogy – mivel a játékosok nem tudják teljesíteni szerződéses kötelességüket (rajtuk kívül álló okból! – a szerk.) – ezért az akár 80%-os csökkentés sem lenne irreális. Mindezt nem egy ellenséges megszólalás volt, hanem így próbálta érzékeltetni a vezető a helyzet súlyosságát.

Itt is egyéni edzésterveket kapnak a játékosok a bajnoki kényszerszünet időtartamra.

 

ETO:

Kondás Elemér szerződését módosította a klub (csak idén nyárig tartják meg), és drasztikus fizetéscsökkentést ajánlottak a játékosoknak. Ehhez Soós Imre, a klub ügyvezetője még annyit fűzött hozz, hogy jelen helyzetben azt sem tudják garantálni, hogy majd egy későbbi időpontban kifizetik a most nem megfizetett béreket, vagy azoknak egy részét. Lovrencsics Balázs és Horváth Zoltán csak azzal a feltétellel ment bele a vágásba, hogy ők is csak június végéig maradnak, mint edzőjük is.

Arról nem tudni, hogy milyen edzésmunkát végeznek a maradók, de a szakmai stáb – Kondás Elemér távollétében, aki már vissza is költözött Debrecenbe - minden bizonnyal itt is egyéni edzéstervekkel operál.

 

MTK:

Itt a játékosok és a szakmai stáb június 30-ig csökkentett bért kap, arról pedig, hogy aztán mi lesz, majd az akkori helyzet függvényében döntenek. A béreket 20%-kal vágták meg, de hozzá kell tenni, hogy a meccsnapi pénzeken felül, tehát győzelmi-, vagy gól-, esetleg pont-prémium-, és hasonlók is kiesnek most a játékosoknál. A klub megegyezésre törekedett, hiszen ebben a helyzetben megérti, hogy labdarúgóik legalább annyira rossz, mint a klubnak.

 

Szeged:

Náluk nem hallottam a fizetések jelentős csökkentéséről, ugyanakkor a csapat mintegy kétmillió forintot ajánlott fel fizetéséből egyrészt a szegedi GEMMA Központnak, másrészt a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász támogatására.

 

Haladás:

Annyi pénzünk van, hogy az aktuális, március havi – már csökkentett – béreket el tudjuk utalni. Amit korábban ígértem, betartottam, bízom abban, hogy labdarúgóink partnerek lesznek a gazdasági károk enyhítésében. – mondta Séllei Árpád, mikor bejelentette, hogy csökkentik labdarúgóik járandóságát. A mértékről csak annyit mondott, hogy nem volt olyan drasztikus, mint Győrben, de azért a játékosok így is megérzik sajnos. Szombathelen az külön gondot jelent, hogy új szponzorokkal tárgyaltak, akik most elálltak a támogatástól… Egyelőre ez még csak ajánlat, a játékosoknak hétfőig van idejük választ adni a számokra.

 

A helyzet tehát adott, a klubok most kényes helyzetben vannak, mert nem tudják, hogy mit hoz a jövő. Túl sokat nem szeretnének vágni (az is jó kérdés, hogy mi a „túl sok” manapság?), ugyanakkor- mivel nem tudják, hogy meddig állnak fenn a mai viszonyok, minden egyes fillért meg akarnak fogni, hogy a lehető leghosszabb ideig ki tudják húzni anélkül, hogy akár csak technikai csődöt kellene jelenteniük.

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!