A Barca tovább próbálkozik, úgy tűnik, hogy mindennél fontosabb számára, hogy megszerezze újra Neymar-t. Mellette még Lautaro Martinezt akarja a Milan-tól, Talán ez utóbbi lesz könnyebb – de nem egyszerű azért -, viszont Neymarért most minden követ megmozgatnak.

Az új ajánlat nem más, mint, hogy Neymar-ért odaadják Griezmann-t, és még mellé 150 millió eurót! Nem semmi dolog ez, különösen úgy, hogy a Barca matekja szerint Griezmann-t – jutányosan! – mintegy 100 millióra taksálja az üzletben.

Igen, jutányos, mert a transfermarkt szerint 120 millió a becsült piaci értéke a franciának! Persze ehhez hozzá kell tennünk azt e nem kis apróságot, hogy alig másfél éve ez a szám még 150 millió volt, de Griezmann és a Barca esetében valahogy nem működik a kémia…

Azért nem mellékes ez a dolog, mert míg az Atlético Madrid színeiben;

    • rendre meglőtte a maga 15-22 gólját, és kiosztotta azt a 6-9 asszisztot (0,62 és 0,74 körüli meccsenkénti átlag),

Addig a katalánoknál;

    • 26 meccsen csak 8 gólt, és 4 gólpasszt jegyzett (0,46 meccsenkénti átlag).

griney cikkbe

Ez bizony nem kis különbség, hiszen míg korábban garantáltan gólt szerzett, vagy gólpasszt adott minden második-harmadik félidőben, most két meccs kell ugyanehhez a produkcióhoz… Nem elhanyagolható különbség, de azért mégiscsak elgondolkodtató!

Ha jobban belegondolok, nekem mindig volt egy olyan érzésem Neymar párizsi szereplésével kapcsolatban, hogy nem ideális terep számára a helyzet (hogy miért, azt nem tudom), az meg tény, hogy a francia bajnokság közel nincs a spanyolok szintjén! Ez utóbbi okán nem lenne jó a világ egyik legnagyobb korszakos zsenijét hagyni megöregedni abban a bajnokságban, amit leginkább csak szokásjog alapján sorolnak top-kategóriába!

És nem véletlenül írtam, hogy nem működik a kémia Griezmann-nal kapcsolatban, Neymar-nál is valami ilyesféle érzésem van! Szerintem mindkét játékos a neki megfelelőbb helyre kerülne a cserével, és Párizsban egy szabad szemmel is látható összeget kasszíroznának, míg a Barca visszakapná valamikori játékosát, és a hozzá fűzött reményeket nem beváltó focistájától is megszabadulhatna.

Rajta srácok, ez most már egész jól alakul, csak az a kérdés, hogy döntenek a sivatag királyai…

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!