Nem fogom különösebben kommentelni az alábbiakat, mivel mindenki pontosan tudja mire gondolok… Csak egy tényt szeretnék leszögezni; egy normális világban ez így megy. Ez nem nálunk van…

Tegnap a Premier League részvényesi találkozóján a klubok részletesen megvitatták, hogyan lehet reagálni a koronavírus okozta helyzetre. Mindenekelőtt leszögezték: a legfontosabb prioritás a nemzet, illetve a kisebb a közösségek – a PL hatósugarában játékosok, edzők, menedzserek, klubszemélyzet és szurkolók - egészségének és jólétének elősegítése. Érdekes, az angolok kommunikációja világos, érthető – és persze magasról tesznek az UEFA-ra… Miről döntöttek? Nézzük!

 

Újraindítás

Egyetértettek abban, hogy a Premier League nem folytatódhat május elején - a 2019/20 szezon elmaradt meccseit csak akkor lehet lejátszani, ha az biztonságos, és az egyéb körülmények is megfelelők a folytatásra.

Mivel folyamatosak az egyeztetések az FA-vel, illetve az állami szféra szervezeteivel, kizárólag a kormány és az orvos-szakértők engedélyéhez kötött a folytatás. Fontosnak tartják megrendezni az elmaradt meccseket, mert a bajnokságok és kupák integritása így őrizhető meg, de most még nem lehet felelősséggel dönteni a folytatás időpontjáról.

Ezzel együtt elkezdték azt a munkát - az FA, a klubok és a játékosok bevonásával - ami a károk, pénzügyi következmények felmérésére irányul.

Igen, jól olvassátok; előbb a biztonság, utána a pénzügyi következmények felmérése, majd pedig… az találkozó azzal folytatódott, hogy…

 

Egyeztetnek a játékosokkal

Mivel a kényszerszünet alatt jelentős veszteségek keletkeztek, a PL klubjai egységesen megállapodtak abban, hogy a játékosok teljes bevételeit (ez nem csak a rögzített alapfizetést jelenti!) 30%-kal csökkentik. Ezt minden klub támogatta, de most ez még csak egy ajánlat – azzal a kitétellel, hogy folyamatos felülvizsgálatot igényel, amíg a szünet tart! -, amit a játékosokat képviselő Ligável a mai napon fognak egyeztetni.

Az intézkedés azért fontos, mert azonos feltételeket teremt, nem torzítja tovább a fizetések, juttatások egyébként sem kiegyenlített szintjeit – és gátat szab az olyan próbálkozásoknak, mint amit a Newcastle esetében láttunk: ott Mike Ashley olyan otromba módon intézi a dolgokat, hogy azt azért már mégsem…

 

Szolidaritás az alsóbb osztályú csapatokkal

A Liga egyhangúlag megszavazta az 125 millió font összegű előleg előleget az EFL-nek és a Nemzeti Ligának, hiszen tisztában vannak azzal, hogy a labdarúgó-piramis minden klubja súlyos nehézségekkel küzd, ami fokozottan igaz a kisebb költségvetésű, alacsonyabb osztályok klubjaira.

A Nemzeti Egészségügyi Szolgálat támogatása

A Digitális, Kulturális, Média- és Sportminisztériummal konzultálva a Premier League azonnali 20 millió font támogatást ad az Nemzeti Egészségügyi Szolgálatnak, a közösségek, a családok és a kiszolgáltatott csoportok támogatására.

Amennyiben a mai igen rossz helyzet tovább folytatódik, mint azt a szakértők most gondolják, a támogatás átalakítható rendszeres jellegűvé!

 

A helyi közösségek (a szurkolók!!!) támogatása

A PL klubjai minden nap több tízezer embernek segítenek a helyi elosztó-központok készleteinek feltöltésével, az idősebbekkel telefonon tartják a kapcsolatot, illetve házhoz szállítást szerveznek számukra.

Ezzel a klubok minden eddiginél komolyabb, létfontosságú szerepet töltenek be a közösségeik jólétének támogatása, és az egészségügyi szolgáltatókra nehezedő nyomás enyhítése érdekében végzett tevékenységükkel.   

 

Egészségügyi üzenetek közvetítése

Az angol Egészségügyi és Szociális Gondoskodási Minisztériummal és a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat szoros együttműködésben a Premier Liga és klubjai széles ismertségüket és vonzerejüket latba vetve továbbra is közvetítik a fontos közegészségügyi üzeneteket eljuttatni a helyi közösségekhez a járvány idején.

 

Hát ennyi… Ebben minden benne van! Minden, ami miatt a mi focink és a PL között ilyen nagy a szakadék.

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!