Ez nem tréfa: a forintban 270 milliárdos tétel bizony ugrik, ha nem tudják lejátszani a Bundesliga 1 és 2 mérkőzéseit! Ez olyan brutális szám, hogy ilyen bevételkiesést nem lehet egyik napról a másikra csak úgy megoldani…

Nem is csoda, hogy a német első- és másodosztály klubjai közül 13-nál olyan rosszak a kilátások, hogy könnyen felszámolás alá kerülhetnek igen gyorsan, akár pár hónapos időtávon! Ez bizony semmi jóval nem kecsegtet… Nem biztos, hogy aggódni kell a játékosokért, mert – akik nem teljesen ostobán szórták a pénzt… - biztosan ki tudják húzni egy jó ideig, engem sokkal inkább a foci jövője nyugtalanít.

Mert mi történik most? Ceferein bejelentkezett a FIFA által, saját tartalékaiból gründolt 2,5 milliárd eurós alap elosztására. Bírálja a FIFA-t, mert szerint nem átlátható a rendszer, nem lehet tudni, hogy kihez mennyi pénz kerül és milyen alapon… Igen ám, de – mint azt az UEFA-elnök is pontosan tudja! – a FIFA még nem is döntött az elosztás módjáról!

Persze, ahol nagy pénz van, oda szeretnek jó sokan bejelentkezni, hogy majd akkor ők az ügy élére állnak… Hát persze! Ha nincs máshonnan kenyérre való, akkor majd innen lehet szakítani! Az UEFA vezetése igazán gyakorolhatna némi önkritikát, mert bizony alaposan megbukott! Le kellene mondani, és nem kellene tovább bonyolítani az amúgy is zavaros helyzetet.

Szóval, Ceferin bejelentkezett, így most majd jól el lehet vitatkozni azon, hogy ki osszon és kinek… miközben pereg az idő, a klubok meg jó gyorsan tönkre mennek. És nem csak Németországban! HA az említett tizenhárom klub becsődöl, és még előtte piacra önti játékosait – vagy éppen szabadon igazolhatóvá válnak a csőd miatt… -, hihetetlen felfordulást tudna okozni a világ focijában, mert az biztos, hogy alapjaiban alakulna át az igazolási piac! És persze – ha a németeknél gond van -, mit lehetne mondani az olaszokról? ÉS akár máshol is – mint látjuk, itthon is óriási a bukta!

Nem mondom, hogy nem lenne üdvözítő, ha végre konszolidálódna az igazolási piac, és mondjuk éhező játékos-menedzserek kéregetnének a Blahán, de ebben a formában attól is lehet tartani, hogy egész Európában, vagy akár globális szinten is összeomlik az egész iparág! Márpedig ez senkinek nem lenne jó, hiszen a foci nem véletlenül a világ legnépszerűbb sportja…

A lényeg tehát, hogy a pénzen való marakodás helyett végre cselekedni kell! Aki meg képtelen érdemben segíteni, álljon félre, és vonuljon ki ebből az egészből, amit focinak hívnak!

 

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!