Róka Géza - a DVSC Futballszervező Zrt. cégvezetője, valamint az MLSZ Nb1-es bizottságának alelnöke - a MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy nincs egységes ajánlás a játékosok fizetésének csökkentésére. Egyúttal érintette a folytatás kérdéskörét is, mondván, hogy nem merült fel komolyan a bajnokság lezárása a jelenlegi tabella alapján.

A cégvezető szerint május 10-én kellene elkezdeni a csapatszintű edzéseket ahhoz, hogy szerda-szombat ritmusban be lehessen fejezni a bajnokságot június végére. Azt már csak én teszem hozzá, hogy ez azért lenne fontos, mert így a lejáró szerződések, illetve az igazolási periódus a megszokott rend szerint kezelhetők maradnának. Róka úr azonban nem optimista ezzel atervvel kapcsolatban:

„Erre sajnos napról napra kevesebb az esély. A dolgok jelenlegi állása szerint csoda lenne, ha június végéig be tudnánk befejezni a bajnokságot és a Magyar Kupát - jelentette ki a sportvezető, majd hozzáfűzte: az NB I folytatásával kapcsolatban rengeteg a bizonytalanság, minden a koronavírus-járvány terjedésének mértékétől függ. Igyekeznek tartani magukat az európai szövetség (UEFA) - a tagországok részére egyébként nem kötelező - ajánlásához, hogy a bajnoki cím, a helyezések és a kiesés sorsa lehetőleg a pályán dőljön el. Az viszont, hogy a belgákhoz hasonlóan a jelenlegi állás szerint lezárják a bajnokságot, komolyabban még nem merült fel a testületben.”

Arról már írtunk (ITT), hogy az UEFA most olyan szintű zavart mutat, hogy az csak ront a helyzeten, így nálunk sincs ez másképp. Ugyanis, ha nem sikerül tartani az említett ütemezést, akkor irreális feltételek mellett kellene befejezni a bajnokságot, vagy jelentős mértékben át kellene alakítani a játékos-szerződéseket, illetve még nagyobb pénzügyi nyomás alá kerülnének a klubok (az eladni kívánt játékosokért nem érkezne be a vételár, miközben fizetni is kellene őket, ahogy azokat is, akiknek egyébként lejárna a szerződésük).

De ez még csak a teljes probléma-halmaz egy része, sok más egyéb kérdés is felmerül, amiben most nem segít sem az UEFA, sem pedig az MLSZ. Sőt… Persze ők is vakon vannak, hiszen honnan lehetne tudni mit hoz a jövő, azaz, hogy mikor lehet teljes biztonság mellett mérkőzéseket rendezni. Nem tudom, de nekem sehogy nem jön ki a matek, akárhogy is vizsgálom a kérdést…

És persze én is azt szeretném, hogy mihamarabb oldódjon meg a helyzet, de erre most nem tudunk hatással lenni, csakis azzal, hogy aki teheti otthon marad. Ezért

 

MARADJ OTTHON!!!

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!