Már a legnagyobbaknál is készülnek vészforgatókönyvekkel. A királyi gárda ezúttal nem az igazolási díjakon keresztül próbál valami komolyabb pénzügyi eredményt elérni (ez már önmagában beszédes!), hanem a bérköltségeken akar spórolni. Nem csak a fizetések csökkentésével, hanem egyes játékosok eladásával, elengedésével is.

A Realnál arra számítanak, hogy ha sikerül értékesíteni Bale-t, James, Odriozola-t, Mariano-t és még néhányakat (Lucas Vázquez és Mariano Díaz ?), akkor 75 millió euróval csökkenthető a bérkeret. A madridi keret egyébként sem szűk, de mint korábban írtuk (ITT) sok olyan játékosa van a csapatnak, akiket visszahívhat kölcsönből.

Ők jellemzően a fiatalabb generáció tagjai, de már most is a királyi gárda kötelékébe tartoznak, így minden bizonnyal kisebb bérekkel is megelégednének – amellett persze, hogy a Blancók mezét magukra ölthetik!

Ez egy nem várt fejlemény lenne, ugyanis a Real Madrid tipikusan az a csapat, aki érett, minden szempontból kész játékosokat szeret csapatában tudni, hacsak nem egy olyan kirobbanó, már fiatalon is hasznos játékos, aki a saját akadémiájukon nőtt fel, és madridi születésű, mert arra azért próbálnak ügyelni, hogy minimum egy local heroe legyen a csapatban.

margit cikkbe

Most viszont az átrendeződés egy kifejezetten fiatal csapatot adni ki, és a magam részéről egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy ez a Real kárára lenne! Sőt, az utóbbi időkben sztárjaik csillogása mintha nem lett volna a régi; vagy elkényelmesedtek, vagy kiégtek, vagy egész egyszerűen csak megöregedtek. Persze kivételt jelent a csapatkapitány Sergio Ramos – aki (még mindig!) az ügyeletes local heroe, és hihetetlen jó fizikai állapotban van.

A lényeg tehát az, hogy a mai helyzet következménye lehet az is, hogy a csapatok kicsit fiatalítanak, a nagy sztároknak pedig hamarabb leáldoz a szerencsecsillaga – legalábbis anyagilag… Ha van pozitívum, akkor ez talán az lehet ebben a sport számára kicsit sem kedvező helyzetben!

A lényeg azonban: A Real nem a piaci árakkal van elfoglalva, sokkal inkább a bérköltséggel, ami azt jelenti, hogy hosszabb távra terveznek, és nem az egyszeri hatásként jelentkező igazolási díjakat számolgatják. Ez pedig azt jelenti, hogy akár évekig tartó rossz gazdasági körülményekre számítanak!

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!