A FIFA úgy döntött, hogy meghosszabbítja ezt a szezont és az átigazolási időszakot. Ezen kívül lehetővé teszi a lejáró szerződésű játékosok számára a kontraktus meghosszabbítását. Itt nyilván azokról van szó, akiknek 2020. június 30-án jár le szerződésük.

Ez eddig világos, a kivitelezés azonban nem mindegy! Mint írtunk róla (ITT), az UEFA befenyítette a belgákat, akik befejezés nélkül máris lezárták a bajnokságot. De ez még csak egy dolog, hiszen a FIFA döntésekkel szemben nincs minden téren egyéni megoldásokat eszközölnie az európai szövetségnek.

A FIFA megerősíti, hogy kitolja a 2019-20 szezon lezárásának végső időpontját, és minden ország számára felhatalmazást ad, hogy ők határozzák meg, mikor indítják újra a bajnokságukat.

Amint az Daily Mal (a The Athletic-ra hivatkozva) írja, a világfoci irányító testülete arra is készen áll, hogy megváltoztassa a nyári átadási időszak dátumait, és lehetővé tegye a játékosok számára, hogy szerződéseiket június 30-ig meghosszabbítsák.

Fontos kiemelni, hogy a játékosok szerződés-hosszabbítása nem egy kötelező jellegű előírás, hanem csak lehetőség. Arra nincs ajánlás sem, hogy a FIFA ezt miként képzeli el, de ha ez csak annyi, hogy a játékos saját döntése alapján hosszabbíthat, amíg majd a későbbi (most még nem meghatározott) időpontban újra kinyit az igazolási piac.

Nekem úgy tűnik, hogy az MNLSZ is hasonló megoldáson töri a fejét, legalábbis az a kevés információ, ami kijön tőlük, erre enged következtetni – ahogy az is, hogy egyes klubok már az edzések újra-indításán ügyködnek, vagy más kiscsoportos edzéseket is tartanak.

A FIFA bölcsen (?) hallgat arról, hogy mi lesz azokkal az országokkal, ahol úgy döntenek, mégsem folytatják a bajnokságot! Ha ezt az UEFA-ra bízzák itt Európában, akkor szinte biztosra vehető, hogy aki lezárja a bajnokságot a le nem játszott meccsek elmaradásával, az szankciókra számíthat.

Hát így állunk, de szerintem most nem ez a jó irány. Ez persze nem kell, hogy érdekeljen bárkit is, azonban nekem kicsit ellentmondás van a járvány lefolyásának várható menete és a kitűzött, vagy sejtetett dátumok között. A megoldás pedig szerintem nem az, hogy a klubokra extra terheket aggatunk.

De ez csak egy vélemény, a szakértőket majd a Semleges Térfél adásaiban fogjuk faggatni a témában!

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!