Az Nb2-ben ötödik helyezett klub lehet, hogy akkor sem fog játszani, ha újra lehet indítani a bajnoki küzdelmeket, mert játékosaik nem fogadták el a klub által javasolt fizetéscsökkentést. Amennyiben ugyanis a klub nem tud szerződés szerint fizetni, könnyen csődbe juthat. Márpedig a klub vezetése szerint ebbe az irányba tart a dolog…

„Van egy rendelkezésre álló forrás, amit szét tudunk osztani a játékosok között, de tíz egységből nem tudunk húsz egységet fizetni. Vagy belemennek a csökkentésbe, vagy csődbe viszik a klubot, de így sem, úgy sem lesz több pénzük.”

Ezt György Tamás, a klub tulajdonosa nyilatkozta a csakfoci.hu-nak. Persze most még nem tart ott a dolog, hogy „az utolsó kapcsolja le a lámpát”, de a tulajdonos azt mondja, hogy;

„Egyelőre nincs egyezség, patthelyzet van. Bízom benne, hogy a játékosok megértik, nincs más választásuk. Rendkívül kevés mozgásterünk van, valós veszély a csőd.”

Mint kiderült, Magyarországon a fizetések témakörét a klubok belső ügyének tekintik (erről ITT írtunk), de meg kell jegyezni, hogy sok másodosztályú klub esetében máris vannak megállapodások. Erről korábban ITT írtunk, de azóta is jönnek hírek arról, hogy mindenütt alakul valamilyen konszenzus.

Nekem van egy olyan érzésem, hogy Siófokon nem más zajlik, mint a Vardar-nál a kézilabdában (eléred ITT), csak éppen sokkal gyorsabban történnek a dolgok. 2019 nyarán komoly „sorcserét” hajtottak végre, és ahhoz azért bizony még az Nb2-ben is komoly pénzeket kell ígérni, hogy 15 játékost igazoljon egy klub.

Ennek két következménye van: a klub jobban szerepel, de sikerül egy olyan gárdát összerakni, ami/aki kizárólag pénzügyi megfontolásokból szerepel a csapatban, kötődésük nincs, nem is alakulhatott ki, így nem vállalják a terhek közös viselését ebben a helyzetben. Hogy el ne feledjem; nem ám ők az egyedüli szereplői a történetnek, a tulajdonos is az elsők között volt, aki kijelentette, hogy ha változik a támogatási rendszer (tao), akkor bedobja a törölközőt! Magyarul; ő nem tud, vagy nem akar beletenni ebben az extrém helyzetben sem többet, mint „békeidőkben”.

Ez pedig igen veszélyes combo, ami tényleg könnyen csődöt okoz…

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!