A 2019 nyári átigazolási időszak vége felé - az ötödik forduló előtt két nappal... - érkezett vissza Újpestre Feczesin Róbert. Hazaérkezett, hiszen ott lett élvonalbeli játékos, és itt indult az a karrier, ami hosszú évekig külföldön tartotta a támadót. Így nyilatkozott akkor: "Azért jöttem, hogy minél több örömet okozzunk a szurkolóknak, tudom, hogy most már nagyon ki vannak erre éhezve, úgyhogy várom az előttem álló feladatokat". És így is lett, hiszen a következő 12 bajnokin meccsen 8 góllal, és 2 gólpasszal járult hozzá a csapat teljesítményéhez. És most... irány a Vasas!

Figyelem! 2019 őszén, amikor Feczesin Újpesten játszott, a csapat 19 gólt szerzett, így cca. 60%-kal vette ki részét a gólszerzésből! Ez bizony talán több is annál, mint amire a szurkolók számítottak, de tény, "Fecze" maximálisan teljesített! Mégsem "csak" a góljai fognak hiányozni, hanem még egy jópár dolog, amit a személye jelentett. Mik ezek?

Fecze a Főnök:

Belső körökből tudjuk, hogy amikor először lépett be augusztus végén az öltözőbe, megjelenésével, viselkedésével, és pár szóval azonnal világossá tette, hogy kinek hol a helye. Onnantól kezdve nem volt különösebb rivalizálás a csapaton belül (értsd: farokméregetés), és a klikkek is visszavonulót fújtak. A vezető szerepére csak nagyon kevesen alkalmasak, ő pedig olyan személyiség, mint akit egész egyszerűen erre teremtettek!

Fecze a szurkolók kedvence:

A szurkolók soha nem felejtették el - bármerre is vette az irányt a nagyvilágban -, hogy Újpestről indult, ahogy Feczesin is mindig emlékezett erre! Amikor hazajött, nem volt kérdés, hogy hol folytatja, ahogy az sem volt számára megfontolás tárgya, hogy a szurkolókért, a szurkolóknak játszik. Nekik szerzi a gólokat, és velük örül minden egyes találatnál.

Fecze a hagyományok tisztelője:

Nem mellékelem, mindenki keresse meg a buditetős honlapon, de tény, hogy amikor Kabát Petivel fotózkodott az igazolását bejelentő hírhez, mindkét fotón úgy szerepel, hogy még véletlenül se legyen látható az, amit ma címer helyett használ az UFC vezetése. És - bár ez lehet, hogy csak városi legenda - szóvá is tette, hogy miért nem állítható vissza a jogszerű állapot!

Nem is tudom, lehet, hogy mindegy, de én mégis fontosnak tartom, hogy vele a fentieken kívül elvesztettünk egy local heroe-t, egy újabb olyan játékost, akinek van TÉNYLEGES kötődése Újpesthez, és aki nem csak a pénzért, hanem a szurkolókért, azok megbecsüléséért is küzd a pályán. Egyes hírek szerint Litauszki Róbert követi majd Feczesint, így aztán az Újpest bizony már tényleg olyan klubbá válik, ahol egy-két kivételtől eltekintve gyökértelen, szerződéses kötelmeknek eleget tevő profi (dehogyis profi, csak a fociból élő!) játékosok lélektelen iszapbirkózást mutatnak be foci helyett fordulóról fordulóra.

Ismét nyert a tulaj, egy újabb örömöt sikerült elvennie az általa gyűlölt szurkolóktól! Gratulálunk, ezt mindig sikerrel teszi. Azt meg csak remélni tudjuk, hogy ezt majd az élet kiegyenlíti valamilyen formában. Lenne még hasonló jókívánságunk ezer, de végül beidézzük a búcsúzóul írt pár sort, amit Fecze a szurkolókhoz intézett:

"Gondolhatjátok, hogy nem így terveztem… amit tőletek kaptam, az mindent felülmúlt. Nekem ti vagytok az Újpest. Büszke vagyok az elmúlt időszakra, mindig különleges emlék marad. Hiányozni fogtok, és remélem, ti is mindig jó szívvel gondoltok majd vissza rám. Én megpróbáltam mindent... Az Újpest ti vagytok. Sok sikert Újpest!"

Nem belemagyarázás: az a játékos, aki pontosan tudja, hogy mi történik a klubházban, érti és érzi a szurkolók minden rezdülését, egyértelmű hitet tett a szurkolók mellett! Nem írja, nem mondja, de egyértelmű, hogy ez nem jelent mást, mint azt, hogy - pedig minden megpróbált - a jelenlegi tulajdonossal semmi jobb, és szebb nem következhet! És még egy fontos üzenet van itt: "Az Újpest ti vagytok" szerintem nem jelent mást, csak annyit, hogy a szurkolóknak kell kezükbe venni a dolgokat, hiszen ők képviselik mindazt, amit Újpestnek, amit Újpestiségnek neveznek!

Az Újpest szurkolóinak tehát;

ERŐT ÉS KITARTÁST A FÉREGIRTÁSHOZ!!!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!