Urbányi István a Reggeli Start vírusvideójában nyilatkozott a klub helyzetéről, és sok minden másról is. A Kansas-től érkezett sportvezető láthatóan nyugodt, hiszen ebben a zűrzavarban is stabil a klub, bár még mindig nincsenek csoportos edzések – mert a vezetők szerint az még nem biztonságos.

A riportból sok érdekes információt megtudhattunk, de mind között számomra az alábbi volt a legfontosabb:

„Olyan edzőt kell választani, aki nyer. mindemellett fontos, hogy a játék képe tetsszen a szurkolóknak és a tulajdonosnak, hiszen ez utóbbi majdnem fontosabb kitétel, mint a győzelem.”

Hoppá-hoppá! Ez igen, régen hallottam ennyire egyértelmű állítást a játék-kép, és a szurkolók fontosságáról! Én a kettőt gyorsan össze is kötném: a szurkolóknak az a játék tetszik majd, ami a klub hagyományaiban gyökerezik, arra épül! Nem kell említenem, mindenki tudja, hogy micsoda nagy nevek és nagy csapatok voltak Kispesten. Már az is rendben volt, hogy menesztették Sannino-t, aki a legócskább olasz focit idéző karikatúrájával lábbal tiporta a klub hagyományait!

„Stabil helyzet van, nincsenek elszállva a fizetések, azért is, mert az előző tulajdonos, Hemingway úr arról volt híres, hogy fogja a zsák száját, mindemellett hatékonyan is működik a klub, és ez érdemben ez nem változott. Átgondolt és folyamatos pénzügyi tervezés jellemzi a tulajdonosokat, az anyagi kérdések első sorban az ő oldalukra kerülnek, hozzám a sportszakmai kérdések fognak tartozni.”

Ez is a riport egy mondata, amihez nekem azért lenne pár gondolatom. Kispesten továbbra sem lehet tudni, hogy ki a tényleges tulajdonos… így az örömteli stabilitás témájában azért van egy zavaró elem. Ne értse félre senki, legyen is így a Honvéd legyen erős, kellő anyagiakkal megáldott klub! Ha azonban abból indulunk ki, amit a tulajdonosváltáskor mondott Bozó Zoltán, akkor kissé elbizonytalanodom.

"A tao-támogatási rendszer a vízilabdában is működik, ez rendkívül jó, mert az utánpótlás bázisát lehet megerősíteni. A helyzet folyamatosan javul a többletforrások révén. Ez a záloga annak, hogy komolyabb eredményeket érjen el a magyar sport"

A klub tehát erősen épít(ett) a tao-támogatásra, azonban ez most – mint megtudtuk és leírtuk ITT – ennek most a háromnegyede ugrott… Remélem, hogy megoldják a dolgot, ahogy minden más klubnak is szurkolok, hogy élje túl ezeket a nehéz időket!

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!