A napokban még Ceferin megemlítette a hollandokat, mint akik a belga példa követői lehetnek. Jól be is fenyítette őket azzal, hogy aki nem játssza végig a bajnokságot, az a nemzetközi versenyekből kizárásra kerülhet. Erre a hollandok gondoltak egy merészet, és konkrét tervekkel jöttek ki!

A terv nem csak a bajnokik folytatását tartalmazza, hanem napra pontosan lebontva azt is meghatározza, hogy mikor kell egyéni, kiscsoportos, majd teljes csapattal folytatott edzésekkel készülni a bajnokság befejezésére.

A menetrend:

  • Most: egyéni edzések
  • Május 15-től: kiscsoportos edzések
  • Május 29-től: teljes csapatos edzések
  • Június 19-től: a bajnoki sorozat folytatása
  • Július vége: a bajnokság maradéktalan befejezése

(forrás: knvb.nl)

Természetesen hozzá teszik, hogy ez a terv csakis abban az esetben működik, ha az állami egészségügyi szervek erre engedélyt adnak, hiszen most állami szinten nem engedélyezett, hogy a csapatok teljes létszámmal együtt dolgozzanak.

holland cikkbe

A döntést a szövetség (KNVB), és a klubok is elfogadták, annak ellenére is, hogy voltak csapatok – mint például az Ajax -, akik szerették volna a jelenlegi állás szerint lezárni a bajnokságot.

Ez utóbbi nem csak azért lett volna fontos az amszterdamiaknak, mert így ők lennének a bajnokok (persze nyilván ez is fontos!), hanem azért, mert így holland részről legkorábban is csak augusztus elején nyithat az átigazolási piac, márpedig a klub számára ez egy komoly bevételi forrás, mivel ők a világ egyik legjobb nevelő egyesülete.

Persze most még az sem világos, hogy a FIFA által bemondott menetrend (bajnokságok lezárása - igazolási periódus - új bajnokság) mikor élesedik, mert nem tudni a többi szövetség terveit, és persze azt sem, hogy a járvány milyen irányt vesz. De ezen túl még az is érdekes, hogy az igazolási időszak akkor indul, amikor minden bajnokságot lezárnak, vagy már akkor lehet aktívkodni, ha a kiszemelt országában már lezárták a küzdelmeket?

Minden esetre jó lenne, ha mind az egészségügyi helyzet, mind a klubok anyagi helyzete megengedné a terv szerint lebonyolítást, mert bizony a fehérorosz bajnokikat biztosan nem fogom megnézni, még akkor sem, ha a világ összes sztárja oda szerződik…

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!