Mourinho-t elmarasztalta klubja, mert egyik játékosának edzést tartott egy parkban, és erős a gyanú, hogy ez nem is volt annyira egyéni akció, mert közben másik három játékos is éppen abban a parkban volt, és edzettek… A portugál mester elismerte, hogy hibázott, hiszen Angliában csak az egy háztartásban élők érintkezhetnek egymással, de ha Leuveni és Eindhoveni Egyetemek tanulmányát elolvassa Mourinho, akkor belátja, hogy ez nem véletlen!

Arról van szó ugyanis, hogy nagyon változó a ki- és belélegzett levegő mennyisége, illetve annak szóródása a környezetben, attól függően, hogy állunk, sétálunk, futunk, vagy éppen kerékpározunk! Ehhez még nem kellene tanulmányokat olvasni, az viszont nagyon meglepő, hogy a vizsgálatok milyen eredményeket hoztak!

Nézzük, milyen távolságokat kell(ene) tartani:

  • Séta esetén, egy vonalban haladva, legalább 4-5 métert kellene tartani
  • Futásnál és lassú biciklizésnél 10 méter javasolt
  • Biciklis edzéstempónál 20 méter

Ez bizony annyit jelent, hogy sem kis-, sem nagycsoportos edzéseken nem garantálható, hogy például a focisták edzésen ne kaphassák el egymástól a fertőzést. Így talán nem a legkörültekintőbb a Fradi vezetése akkor, amikor kiscsoportos edzéseket tartanak. Mint tudjuk, a játékosok erős szervezetét nagyon kis eséllyel támadhatja meg a vírus annyira, hogy annak nagyon komoly következményei legyenek, de a velük egy háztartásban élőkre ez már nem feltétlen vonatkozik!

Könnyen lehet, hogy egy játékos átadja a másiknak, mindketten tünetmentesen átesnek a betegségen, miközben családjaikban súlyos megbetegedéseket okoz a kór… Ha a fenti adatokat megnézzük, és alaposan átgondoljuk a kommentként csatolt gondolatokat, akkor sehogy nem akar kijönni a matek azzal a tempóval, ahogy ma mennek a dolgok!

Igazán nem szeretném, ha nem a pályán dőlnének el a dolgok, de egyre csak fogy az idő, és egyre kisebb az esély az elmaradt meccsek lejátszására, és ahogy haladunk előre, egyre inkább valami torz képet fog kiadni a végeredmény, még ha le is játsszák a meccseket.

A teljesen biztos megoldás csakis az lehetne, ha minden egyes csapat egy hermetikusan elzárt helyre költözne, ott eltöltenének annyi időt am alatt kiderül, hogy van esetleg fertőzött közöttük (addig „magánzárka”), majd ezután – szintén hermetikusan elzárva – lehetne tréningezni, és meccseket tartani, ha már megvan a megfelelő felkészülési idő. Kivitelezhető ez? És (pont most…) mennyibe kerülne ez? És ki fizetné meg?

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!