Kenő, az örökifjú bizony szögre akasztotta a csukát. 43 évesen, a harmad osztályú a Komárom VSE játékosaként érte el a mostani válság. Klubja szerződést bontott vele, ő pedig most úgy döntött, hogy akkor vége, befejezi az aktív labdarúgást. A mindig jókedvű csatár számtalan helyen megfordult, voltak jobb, és voltak feledhető időszakai, de abban talán mindenki egyetért, hogy egyike az utolsó – jó értelemben! – csibészeknek a hazai fociban.

Kellett is, hogy legyen benne finesz, mert nem az a kifejezett erőcsatár, mindössze 178 centiméter, és nincs is kigyúrva, mint Hulk, az egybenyakú

kenő cikkbe 1

De nem is kellett, mert volt olyan szerencséje, hogy az MTK-nál mutatkozhatott be az élvonalban, még 1996-ban, olyan csapattársak mellett, mint Kuttor Attila, Zsivóczky Gyula, Lőrincz Emil, Halmai Gábor, Illés Béla. Utóbbi kettő aztán Szombathelyen csinált karriert, meg egyebeket… Öt év MTK után jött egy váltás vidékre, az ETO-nál azonban csak egy évet maradt, ahogy Egerszegen is, mire három évre Kínába veztett az útja. Itt a BJ Guoan játékosaként két és fél évet húzott le.

kenő cikkbe 3

A Zete-vel bajnok lett és gólkirály, ami akkoriban jó ajánló volt külföldre, de én sem akkor, sem most nem nagyon értem a döntést. Biztos jó oka volt ennek, nem is érdemes firtatni, de az biztos, hogy a kínai évek alatt hiányzott személyisége a magyar fociból.

kenő cikkbe 2

2005-ben tér haza, amikor ismét Győrben játszott, de csak kölcsönben, mert a 2006/07-es bajnokságra ismét visszarendelték Kínába, hogy aztán végül a Vasashoz térjen haza – mindössze fél évre. 2007 nyarán aztán irány Olaszország, közelebbről pedig az akkor másodosztályú Avellino. Ekkor – bár erről csak később szereztünk tudomást - öt évvel idősebb bátyja már nagy tétben játszott a rossz véget ért REAC háza táján… Kenő szerencsére nem volt (nem is lehetett!) érintett, de minden bizonnyal ez egy nehéz periódus volt az ő életében is, hiszen 2012-ben Kutasi Róbert a REAC volt klubigazgatója öngyilkosságot követett el…

De – visszalépve az időbe és a történeben is kicsit – ki kell térni arra is, hogy Kenő volt a magyar válogatott középcsatára 200-től 2005-ig. Ebben az időszakban 30 meccsen szerzett 9 góljával az egyik legeredményesebb játékos volt, de mintha a kínai kaland után már nem számítottak volna rá. Persze az évek is teltek közben, csak Kenesei Krisztián csibészes mosolya nem változott!

kenő cikkbe 4

De ez – bármennyire is megrendítő – nem vette el életkedvét a mindig mosolygós Kenőnek, és a haliban bizony lehúzott öt évet! Külön érdekesség, hogy innen Pápára ment, aminek biztosan nem örültek a szombathelyi drukkerek (a Pápa úgy került korábban az Nb1-be, hogy az azóta trombitarézből aranyat hazudó Lombard tulajdonosa áttette a csapat székhelyét Szombathelyről Pápára…).

Ezután a Vasas, majd a III. kerület következett. Az a „Kerület”, ahova érdemes kimenni meccset nézni, mert hihetetlen jó hangulat van, és a csapat egyébként – különösen Kenővel – rendre a látványos focira törekszik! Ezután jött Komárom, az ottani történet pedig már ismerős…

A végére már csak az maradt, hogy nagyon remélem, Kenő marad a fociban, és azokat a cseleket, azokat az okosságokat, amiket tud, átadja a csemetéknek! Mert bizony ő az egyik utolsó olyan okosan focizó játékosok egyike, aki technikát, gondolkodást tud tanítani. É ugye az erőnléti edzőnek is kell munkát adni…

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!