Bár mi kifejezetten a football-lal foglalkozunk, de nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a többi sportág – jellemzően éppen a látvány-sportok… - is éppen akkora, vagy akár még nagyobb bajban van, mint a foci. Az utóbbi pár napban csőstül jönnek a hírek – és nem jókat hallunk… Megnéztük hát, hogy állnak a dolgok a foci világán túl.

Arról már korábban írtunk, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség bajnok és kieső nélkül lezárta a bajnokságot, a nemzetközi kupákban pedig a tavalyi indulók állnak rajthoz megint a következő szezonban. Erről ITT írtunk, de menjünk tovább!

 

Póló:

Az OSC Újbuda vízilabdacsapatának edzőit és játékosait arról tájékoztatta a névadó főszponzor A-Híd Zrt., hogy nem tudja tovább támogatni őket, miután nem képes teljesíteni a szerződésben vállalt kötelezettségeit, írja az MTI.

„A kialakult helyzettel kapcsolatosan nem is tudok mit mondani, csupán a sajnálatomat kifejezni, hogy másfél éve tartó munkánk veszett ezzel kárba. A bajnokságban hibátlanok voltunk a szezonban, a Bajnokok Ligájában csoportunkban az első helyen álltunk. Csapatunkról mások mondták, nem mi, hogy a világ legjobb formájában lévő együttese.”

Így nyilatkozott az OSC edzője, Vad Lajos. Így nyilván nem lehet, nincs értelme lejátszani a további meccseket… És ez nem csak a magyar bajnokságre igaz, hanem a BL-re is, így látható, hogy tényleg igen komoly a baj a magyar sikersportban is! Szurkolunk, hogy a helyzet mihamarabb megoldódjon, mert ha ez így marad az OSC-nél, akkor bizony bevétel nélkül maradnak a játékosok, a csapat pedig szétszéled…

 

Röplabda

A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége – tekintettel arra, hogy a bajnokságok folytatására meghatározatlan ideig kormányzati intézkedések és sportszakmai indokok alapján nem kerülhet sor – a teljes felnőtt és az U15-U17-U19-U21 korosztályú utánpótlás teremröplabda bajnokságokat befejezetté nyilvánítja és úgy döntött, hogy a bajnokságokban nem kerülnek helyezések kiosztásra - áll az MRSZ hivatalos közleményében.

ÉS itt azért vannak olyan helyzetek, amik megint csak nem védhetők ki. A játékosok most kapnak bért, vagy nem, és ha kapnak az mennyi legyen, és ki fizesse? És meddig??? Sajnos ezekre a kérdésekre nincs válasz itt sem…

A szövetség előre tekint és a tavalyi évi eredmények, valamint a nevezések alapján már a 2020/21-es versenykiírásra koncentrálnak. Ugyanakkor nagy kérdés, hogy ki fog nevezni egyáltalán, és a most nevező együttesek majd vajon ott tudnak lenni a startvonalon az új idény kezdetén?

 

Súlyemelés

Ádámfi Attila, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség főigazgatója:

„A kvalifikációnál nem a szabályzat elkészítése a kihívás, nem a papírmunka jelenti a gondot, hanem hogy egyelőre senki nem tudja megmondani, hogy egy hónap múlva, vagy esetleg nyolc hónap múlva lesz a következő verseny. Így pedig elég nehéz kvalifikációt és kvalifikációs versenyeket tervezni”

Itt tehát nem is annyira a pénz okoz problémát – ez érthető, mert a súlyemelés nem igazán piaci alapon működő sportág -, hanem az, hogy nehéz most kitalálni, mi legyen a kvalifikációs versenyekkel, hiszen az nem lenne jó, ha nem a legjobbak szerepelnének az olimpián. Márpedig a mai rendszer mellett akár elképzelhető, hogy egy magát kvalifikáló versenyző akár egy évig sem indul versenyen az olimpiát megelőzően…

Biztos vagyok benne, hogy nem tudtunk teljes körképet (kórképet…) adni, de látható, hogy mindenütt komolyak a károk, és minden igyekezet és jószándék ellenére sincs igazán jó megoldása senkinek. Kicsit mindenki másképp csinálja, de senkinek a kezében nem lehet ott a megoldás kulcsa, amíg nem tudjuk, hogy mikor lesz vége ennek a zűrzavarnak!

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!