Leonel Messi azon akadt ki, hogy több csapattal is szóba hozták, mire közösségi felületén így reagált: Hazudság! De ez csak egy mindennapi kis balhécska ahhoz képest, hogy váratlanul lemondott hat igazgatósági tag! Mi áll a háttérben?

A lemondott vezetők nyilatkozata elég homályos, de ki lehet hámozni, hogy mi is áll a háttérben:

„Elérkeztünk egy ponthoz, amikor már nem tudjuk megfordítani a klubvezetés által felvett irányt. A jövő nagy kihívásaival szemben, különösen a világjárvány szintjére jutott koronavírust tekintve új forgatókönyv kell majd. Kiemelnénk a közösségi médiában fenntartott fiókok körüli ügyeket, mint a csalódottságunk egy pontját.”

Mi ez a fiókok körüli ügy? Állítólag van egy 100.000 euróra díjazásra becsült szerződés, ami a közösségi médiában történő megjelenések figyelemmel követésére jött létre. Igen ám, de a klub ezért 1 millió eurót fizet!

Ha a nyilatkozatot és a hozzá fűzött kommentet tekintjük, akkor könnyen belátható: a lemondottakat vagy kihagyták a buliból, vagy nem, de kiderült, hogy bizony elég szépen csordogál ki a pénz a kasszából… miközben a játékosok bérük 70%-áról lemondtak!

A lemondottak névsora: Emili Rousaud, Enrique Tombas, Silvio Elias, Maria Teixidor, Josep Pont és Jordi Clasamiglia.

Josep Maria Bartomeu már korábban is felmondásra szólított fel pár igazgatósági tagot, de most egyenesen úgy nyilatkozott, hogy a klub fontolgat bizonyos jogi lépéseket az alaptalanul gyanúsító Rousaud és társai ellen.

Igen, itt is látható, hogy most – mivel nyilván a katalánoknál is kevesebb a pénz! – máris elkezdték marni egymást azok, akik eddig (is) diszponáltak a klub anyagi természetű ügyei felett. De eddig ez nem volt nagyon fontos…

Ha a járvány hoz egy kis tisztulást a klubok körüli zűrös ügyekben (amik úgy tűnik, hogy még mindig szép számmal akadnak, pedig „nyugaton már ezt is megoldották”), akkor ez egy olyan ritka dolog, ami előnyére válhat a sportnak, és a sportbiznisz egészének.

Addig is az lenne a jó, ha ezeket a kérdéseket rendeznék Barcelona-ban, és mire újra indulnak a küzdelmek, a klub végre majd megint fociról, gólokról és győzelmekről szólhat!

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!