Thomas Kroth, Manuel Neuer, a Bayern München világbajnokának tanácsadója nem kevesebbet állít, mint azt, hogy a kapus 20 millió eurós fizetést és hosszútávú szerződést akar kapni klubjától. Ez valami irdatlan pénz, de nem példa nélküli, amit az indoklás is alátámaszt. Miért is pont ennyi az annyi?

Neuer évek óta oszlopos tagja a bajor sztárcsapatnak, hiszen még 2011-ben szerződött Münchenbe, és azóta 373 mérkőzésen védte csapata kapuját. Igaz, hogy közben volt egy év is, amikor makacs sérülése akadályozta a pályára lépésben, de miután sikeresen felgyógyult, újra a régi formáját mutatja. Nem véletlen, hogy a válogatottba is sikerült visszakerülnie.

Most tanácsadója érvelése szerint azért éppen 20 millió euróban jelölték meg éves fizetési igényét, mert az egy év múlva lejáró szerződését már most szeretnék meghosszabbítani, és a csapat két húzóembere a francia Lucas Hernández és a brazil Philippe Coutinho is ennyit keresnek.

Azt pedig nehéz lenne elvitatni, hogy Neuer szintén csapata egyik alappillére, játékára mindig számít a klub, bárki is legyen az éppen regnáló edző. Az viszont már érdekessé, és a kontraktus megjelölt formában történő létrejöttét megkérdőjelező tény, hogy a kapus immár 34 éves! Az igaz, hogy a kapusok – szerencsés esetben – akár 38-40 évesen is képesek lehetnek jó teljesítményre (lásd Buffon!), de nem hiszem, hogy a mai helyzetben ennek a témának a felvetése időszerű lenne.

Persze érthető a szándék, Neuer valószínűleg pályáját a bajoroknál szeretné lezárni, és így a vége felé szeretne még jobban keresni, hogy aztán a polgári életet minél kedvezőbb feltételekkel kezdje majd meg. Kíváncsian várom a fejleményeket, hogy mi lesz a rangado.hu számításai szerint napi 19,4 milliós fizetési igény sorsa!

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!