„Megkövet: bocsánatkéréssel megengesztel valakit.” Miért? Mert én mindig azt gondoltam, hogy ami a Hertha-nál történik, az Dárdai megalázása, és a nevében is kikértem magamnak ezt a bánásmódot. És – mit ad Isten? – Pali megint olyan szegmensét tárta fel a világnak, ami nekem meglepő, de nagyon is emberi, nagyon is tiszteletreméltó! Mi kell ehhez? Egy riport a Nemzeti Sportnál. Nézzük!

„Attól, hogy voltam szövetségi kapitány, illetve vezetőedző a Bundesligában, nem érzem cikinek, hogy gyerekeket kell edzenem. Sőt! Sokan nem értik meg, nekem nem az az elsődleges, mennyit keresek. Ha van valami jó a jelenlegi helyzetben, az talán az, hogy némelyek rádöbbenhetnek, mennyi minden fontosabb a pénznél.”

OK gyerekek, tudom. Most az jön, hogy persze, van miből… ÉS akkor miért nem jut eszébe ugyanez bármelyik másik edzőnek manapság? Mert ha lehet a soknál több, akkor az kell! De mi a sok, és mi a több, az embere válogatja. Palinak se a legyek hordták össze, így aki ebbe az irányba megy, az vakvágány!

„Évekkel ezelőtt, amikor az U15-ös csapatot irányítottam, a játékosok szerettek, de a szülők sokáig utáltak. Hogy miért? Mert nem bratyiztam velük. Sosem voltam az a típus, aki, ha kap egy karton banánt a zöldséges apukától, játszatja a gyerekét.”

Pali itt úgy folytatta, hogy nem is ez a lényeg… De igenis, ez a lényeg! Szakmai alapon születik döntés, ehhez sem banánnak, sem pedig ingyen-kocsinak, vagy zsebbe csúsztatott húszezreseknek nem lehet semmi köze! Lehet, hogy éppen ezért nem vállal Magyarországon munkát? Ezt csak úgy kérdezem.

Mert ami nekem a mániám - mint közgazdász -, és ettől egyszerűen nem tudok szabadulni, azt Pali nagyon egyszerűen megfogalmazza. Soha nem érettem ugyanis azokat, akik az egész életüket arra tették fel, hogy anyagilag gyarapodjanak! Mert mi a vége? Díszesebb lesz a koporsó? Ugyan… De nézzük, mint mond erről a volt „szövkap”:

„Amiről álmodtam, egy szép feleség, három fiú, egy jó óra és egy balatoni ház volt. Ebben a sorrendben. Mára ez megvalósult, innentől fogva nincs miért kaparnom.”

Nincs mit hozzátenni! Tudom, hogy sokan ezt nem tudják elérni, és nincs is esélyük rá, de ne innen nézzük! Nézzük onnan, hogy Platini például mindent elért a pályán, és azon kívül, mégis le kellett mondania az UEFA vezetéséről, mert elfogadott bizonyos pénzeket. Ugye hogy innen nézve mennyire rendben van ez így?

„Régen a nyaralások során sem volt erre példa, mert hol az egyik, hol a másik gyerek volt edzőtáborban vagy iskolában. Most azonban itt van mindhárom. Tényleg sokat fociznak, öröm nézni őket. Közben jókat veszekednek, csak a Papa hiányzik... Akkor volt minden ilyen, amikor még ő is köztünk volt. De amikor megy a vita, hogy bent volt-e a labda, vagy sem, magamban mosolygok, mert tudom, hogy itt van velünk.”

Gyerekek, apa, család, érzelmek. Ugye mennyire emberi? Nos, amikor majd ezt az emberséget tudjuk itthon – nem csak a fociban, de most arról van szó -, akkor majd lesznek eredmények, lesz párbeszéd, és lesz olyan, hogy a szurkoló igazán megtisztelve érzi magát, hogy egy klub szurkolója lehet, a klub pedig kitüntetésnek éli meg minden egyes szurkolója támogatását!

Hajrá Pali! Csak így tovább!

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!