Mint korábban írtunk róla, Ceferin egy kicsit megroggyant agyilag, össze-vissza beszél, amivel csak egyre rosszabb helyzetbe kormányozza magát – nemkülönben a kontinens klubjait, és a nemzeti szövetségeket. Nincs egyszerű helyzetben, hiszen nehéz örökséget vett át. A kérdés csak az, hogy az örökölt dolgokból mit tartott meg? Az egyik ilyen az okos megoldások, míg a másik az okosba’ megoldások körébe tartoznak. Mire gondolok?

Kijött egy hír, ami nem mozgatta meg komolyabban a világ fantáziáját, ugyanakkor kérdéseket vet fel. Mag a döntés, és maga az ügy is! Nézzük a hírt:

„A svájci szövetségi ügyészi iroda szombaton közölte, hogy a karibi térség televíziós közvetítési jogaival kapcsolatos vesztegetési ügyben ejtik a vádakat a 84 esztendős egykori sportvezető ellen. A svájci ügyészek korábban azzal gyanúsították Blattert, hogy a 2010-es és 2014-es világbajnokság kapcsán a FIFA számára kedvezőtlen megállapodást kötött a karibi térség sportági szövetségének vezetőjével, az azóta a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől örökre eltiltott Trinidad és Tobagó-i Jack Warnerrel.”

forrás: rangado.hu

Nos, ha Jack Warner azért lett mindennemű labdarúgással kapcsolatos tevékenységért eltiltva, mert Blatter-rel leblattoltak (nomen est omen…), akkor a volt FIFA-főnököt miért mentették fel? És ha ez jogilag rendben is van (nyilván, hisz a jogban minden és annak az ellenkezője is igaz lehet akár egyszerre is!), akkor miért éppen ezt a vádat ejtették, mikor van még bőven mit feltárnia az ügyészségnek – ami mintha nem csipkedné magát az ügy megoldására törekvésben…

Erről ezt találtam a már idézett cikkben:

„Az a vizsgálat viszont továbbra is folyik Blatter ellen, amely azzal összefüggésben indult, hogy Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elnökeként kétmillió svájci frankot (575 millió forint) kapott a FIFA akkori elnökétől 2011 februárjában. Blatter 1998 és 2015 között volt a FIFA elnöke, jelenleg pedig a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységre vonatkozó hatéves eltiltását tölti.”

És pontosan erre gondoltam, amikor megírtam korábbi cikkemet, ami ITT érhető el. De a lényeg:

Lehet, hogy Ceferin és Infantino sem tudtak ellenállni bizonyos pénzeknek, ahogy az olimpia szervezői sem? Mert zavarukban mintha ezt is „belehallanám”… Persze nem tudhatjuk, hogy mi megy a háttérben, de mintha manapság a fair play, mint olyan, már nem bírna jelentéssel…

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!