Az Arsenal nem éppen egy szegényház, de most nekik is ki kellett találni valamit, hogy az éves szinten mintegy 230 millió fontos bérkeretet (ez 92 milliárd forint!) valahogy kigazdálkodják. Most azt mondják, hogy csak akkor maradnak a fizetések, hogy sikerül elérni a BL-szereplést, és természetesen az azzal járó bevételeket. Gondoljunk csak bele; ez most egy elég merész ajánlat, hiszen még azt sem lehet tudni, mikor folytatódik a bajnokság, azt meg még annyira sem, hogy a nemzetközi kupák új sorozatai mikor indulhatnak el…

A pontos kivitelezést nem ismerjük, de – pusztán logikai úton kikövetkeztetve – most egy azonnali bércsökkentés lenne, és amennyiben végül sikerül kikerülni a BL-be, akkor a különbözetet, vagy ennek valamekkora részét megkaphatják a játékosok. Nem mondom, nem rossz ösztönző, de nem tudom, hogy hátra maradt kilenc meccsen mennyi esély van arra, hogy a csapat ledolgozza a már BL-induló helyen, előtte lévő Chelsea-től.

Arról nem is beszélve, hogy a két csapat között több helyezésnyi távolság van, ezért a MU, a Wolverhampton és a Sheffield United, illetve a Tottenham is legyőzendő – miközben ez utóbbiaknak rendre 5, 3, illetve szintén 3, valamint 1 pont az előnyük az Ágyúsokkal szemben!  Ez bizony nem kis feladat, de most még nem tudni, hogy mit szólnak ehhez a játékosok.

Nekem az a tippem, hogy nem nagyon akarnak majd egy ilyen megállapodást, hiszen az említett csapatok közül a manchesteriekkel, illetve éppen a még bejutó helyen álló Chelsea-vel már mindkét meccsüket lejátszották az aktuális bajnokságból. Ez pedig annyit jelent, hogy ezzel a két csapattal szemben nincs közvetlen ráhatásuk a helyezések végső sorrendjére.

Már amennyiben persze lesz (és az is mikor?) folytatás, mert bizony Angliában még mindig felfutóban van a járvány, nem látható még az sem, hogy mikor tetőzhet, mint azt az alábbi ábra is mutatja…:

halesz cikkbe

forrás: eficiens.com (kumulált adatok)

Mielőbbi gyógyulást a betegeknek, hogy a lehető leggyorsabban vége legyen ennek az elátkozott időszaknak! Csak aztán jöhet a foci!

 

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!