Az Újpest színeiben 2019 őszén pályára lépők között három nevet tudok említeni, aki ős-újpestinek tekinthető: Litauszki Robi, Simon Krisztián, és Feczesin Robi. Lita egy kisebb - nem túl jól sikerült - külföldi kitérőtől eltekintve mindig is Újpesten szerepelt, Móci több alkalommal is megpróbált szintet lépni külföldi szerződések által, de sérülékenysége ebben megakadályozta, míg Fecze hosszú-hosszú évek után érkezett haza Újpestre. Könnyen lehet, hogy tavaszra már csak Móci lesz a keretben, vele még talán stabil kezdőként számol Vignjevic edző - legalábbis ősszel így állt a dolog...

 Az igazolási időszak eddig tehát arról szól Újpesten, hogy inkább gyengül a keret, semmint erősödik. Ehhez lassan hozzá kell szokni a IV. kerületben (A szurkolók nyilván nem tudnak/akarnak hozzászokni!!!), de az, hogy most már szinte módszeresen elüldözi a vezetés a tényleges újpesti identitású játékosokat, az egyenesen felháborító! A sok dél-szláv, és az a pár afrikai játékos, akik maradnak (ne feledjük, hogy Zsótér szerződése 2020 nyarán lejár, azaz szabadon tárgyalhat, hosszabbításról pedig semmi hír...), sem minőségben, lassan pedig mennyiségben sem elegendők ahhoz, hogy a klubvezetés által megjelölt célt elérje (európai kupaszerepelés). De ez még mindig nem a dolgok veleje, még mindig csak a felszínt kapargatjuk.

Az nem is kérdés, hogy a tulajdonos egy hazudós, pityergő, sértett gyerek szellemi szintjén mozog, ahogy az sem hat újdonságnak, hogy a családi foci-birodalom minden szegletében károkat okoztak. De az már bizony komoly kérdés, hogy most mi a fene történik! Mindig azt hiszi az ember, hogy nincsen lejjebb, a tulaj meg bizonyítja, hogy van... Most az utazó keret felének (24-ből 12-nek!) nyáron jár le a szerződése, hosszabbításokról meg szó nincs, az egyetlen góllövő távozott (Soma = Fecze/2), Kazahsztánban folytatja a védelem motorja (Sankovic), és Litánál is benne van a távozás! Ezek után komolyan vehető az a tulajdonosi kijelentés, miszerint "a klub mindenek felett áll"??? Ugyan már, ki gondolja ezt komolyan? Még maga a tulaj sem, aki pedig rezzenéstelen arccal hazudik, lekezelően bánik mindenkivel, és - neki amúgy mellékesen - duzzogásból tönkre tesz egy patinás klubot.

Az újpesti haverok így vélekednek a helyzetről: „Újpest szurkolóként ezt végig élni bizony már fizikai fájdalom kategória, a lelkem meg nem, hogy sajog, hanem ordít az egyre jobban elmérgesedő sebektől! És - amit szinte soha nem tudtam volna elképzelni, de már itt tartunk... -, Fradi szurkolóktól hallani, hogy már ők aggódnak a történtek miatt!”

Igaz, ami igaz, a magyar foci valódi (!!!) derby nélkül nem az igazi, a két csapat versengése, párharca - minden ellenkező próbálkozás ellenére! - is a hazai mérkőzések csúcsát jelenti. A szurkolók által (mindkét oldalon!) egész évben várt legnagyobb esemény viszont könnyen elveszítheti státuszát az Újpest gyengesége miatt... Ez pedig már közel sem a két csapat ügye, ez bizony a teljes magyar labdarúgás egyetemes ügye! Ahogy a Fradi kizárása, vagy a 12 csapatos rendszer bevezetése idején történt "tisztogatás" is. Vegyük észre - és erre maguk a szurkolók adják a példát! - össze kell végre fogni az ilyen halálos szepszist okozó élősködőkkel szemben!

Visszatérve az eredeti témához; most úgy tűnik, hogy az Újpest nem, hogy érdemben hozzá tudna szagolni egy igazi derbyhez, hanem akár még könnyen kieső helyre is kerülhet! Nem érdemes azon lametálni - és ezzel a tulaj távozását lebegtetni -, hogy a kiárusítás egy adás-vétel előszele, de a tények makacs dolgok! A tények pedig azt mutatják, pontosan kiszámolta valaki, mi az a minimum, amivel még éppen bent lehet maradni. Most pedig azon matekol, hogy ez milyen finanszírozási helyzetet teremt, mert ha még mindig nem jön ki csupán a központi pénzekből a kiadási oldal, akkor még a vécésnéni is eladósorba kerülhet!

Azt tehát nem tudni, hogy mi lesz az Újpesttel, de az biztos, hogy mi van most; tovább faragja a költségvetést a tulajdonos, mert minden eddiginél alacsonyabb szintre akarja vinni a költségeit. A klub teljes lerombolására nincs, és nem is lehet magyarázat, indok, és bármilyen érv, ami a legminimálisabb szinten is elfogadható lenne! Még van cca. két hét igazolásokra, de! Ha így marad a helyzet, a Debrecennel, Zalaegerszeggel (?) fognak versenyezni a kiesés elkerüléséért! Ha pedig érkeznek is új arcok a Megyeri útra, azok beépítése megint csak a tavasz vége felé lesz teljest, az eredményesség tehát ebben az esetben sem lesz sokkal jobb...

„Ebben a helyzetben a szívem a reményhez nyúl orvosságért, de az eszem már sajnos lemondott a remény gyógyító erejéről. Akárhogy is gondolkodom, akárhogy nézem, bárhogy is vizsgálom merre lehet a kiút, mindig egy alapvető feltételbe mindhez van; amíg Roderick Duchatelet nem távozik (maga mögött hagyva egy végtelenül lezüllesztett klubot...), semmi esély nincs a felemelkedésre!” Ilyen, és hasonló tartalmú véleményeket hallottunk az Újpest híveitől. Totálisan érthető a hevület, amivel a témához viszonyulnak!

Ennek értelmében az ST a következő döntést hozta az ügyben:

Roderik & Roland Duchatelet (Újpesti FC) tulajdonosokat - mert az általuk tulajdonolt klubokat tönkretették - a futball-pályáktól, a klubok környékéről, valamint a globális sportvilág egészétől holtig tartó távoltartásra ítéljük!

Pin It

Hozzászólások (0)

Még senki sem szólt hozzá

Szóljon hozzá!

  1. Hozzászólás vendégként Sign up or login to your account.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location

patreonKérünk támogasd munkánkat akár havi egy mozijegy árával. Köszönjük! A képre kattintva, a Patreon oldalunkra kerülsz.

Rólunk

A Semleges Térfél önálló szurkolói közösség ami a Magyar Labdarúgás fel emelkedését és a szurkolói kultúra megóvását valamint a szurkolók tényszerű tájékoztatását tűzte ki célul. Online szurkolói beszélgetéseink videóink képeink és minden médiatatalmunk ezt a célt szolgálja.

Copyright © 2020 Semleges térfél

Partner oldalak

amigeleken
lokomotiv
ujpest

ferencvaros

Kövess minket a Facebook-on!